HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 52 bayrağın sahibi

Selçuk Üniversitesi ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 52 bayrağın sahibi

7.06.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 2023 Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde Türkiye 1’incisi olan Selçuk Üniversitesi, 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 6 bayrak daha kazanarak toplam bayrak ödülü sayısını 52’ye çıkardı.

Selçuk Üniversitesi, YÖK’ün “Engelsiz Erişim” ve “Engelsiz Eğitim” temalarıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında gerçekleştirdiği 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde 6 bayrak ödülü kazanarak engelli öğrencilerin bulunduğu tüm birimlerde bayrak ödülü elde etti.

Üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti, başarılı bulunanların ödüllendirilmesi ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla verilen ödüller, “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Programı Nişanı” olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİN KAZANDIĞI ÖDÜLLER

2022 yılında gerçekleştirilen “Engelsiz Üniversite Ödülleri”nde 9, 2023’te 37 bayrak ödülü kazanan Selçuk Üniversitesi; bu yıl düzenlenen törende elde ettiği 6 ödül ile bayrak sayısını 52’ye çıkardı.

 Turizm Fakültesi, Beyşehir Ali Akkanat Uygulamaları Bilimler Yüksekokulu, Tasarım Meslek Yüksekokulu ile Güneysınır Meslek Yüksekokulu “Mekanda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak)” ödülünün sahibi oldu.

Huğlu Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ise “Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak)” ödülünü elde etti.

Medya
67392
Öğrenci
381481
Mezun
3118
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu