HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni YÖK Başkanı Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni YÖK Başkanı Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirildi

17.10.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Selçuk Üniversitesinin köklü geçmişi ve potansiyeline dikkat çeken Özvar,  akademik çalışmalar ve projelerde başarılı bir performans sergilediğini belirtti.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen törende, Selçuk Üniversitesinde olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar,  Türkiye'nin son 22 yılda yükseköğretimde önemli bir gelişim gösterdiğini belirtti.

“SELÇUK ÜNİVERİSTESİ, BAŞARILI BİR PERFORMANS ORTAYA KOYDU”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, “Konya kentimizde 3’ü devlet 2’si vakıf olmak üzere toplam 5 üniversitesi, yaklaşık 5 bin akademisyeni ve 120 binden fazla öğrencisiyle bu bakımdan öne çıkan şehirlerimizden biri oldu. Bir anlamda, Konya bir üniversiteler kenti olma kimliğine sahiptir ve bu kimliği fazlasıyla hak ediyor. Bu kimliğin oluşmasında Selçuk Üniversitemizin oynadığı rol bilhassa önemlidir. Selçuk Üniversitemiz şu anda ‘Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na dahil olan 6 üniversiteden biridir. Kısa bir süre önce, Kurulumuz tarafından ‘2024 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’ kamuoyu ile paylaşıldı. Bu raporda Selçuk Üniversitemiz doktora mezun sayısı, sosyal sorumluluk projelerine öğrenci katılımı, proje sayıları ve çeşitliliği, sürdürülebilirlik başta olmak üzere bazı alanlarda başarılı bir performans gösterdiğini ortaya koydu” diye konuştu.

YÜKSEKÖĞRETİMDE REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRMAK İÇİN STRATEJİK HEDEFLER BELİRLENDİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretim sisteminin küresel ve bölgesel rekabet gücünü artırmak için erişilebilirlik, kalite, araştırma, uluslararasılaşma ve istihdama duyarlılık gibi beş stratejik hedef belirlediklerini söyledi.

Yükseköğretim Kurulu olarak son dönemde en çok üzerinde durdukları konulardan birinin yeşil kampüsler olduğunu ifade eden Özvar “Büyük bir memnuniyetle belirtmek isterim ki bu kampüslerden biri de Selçuk Üniversitemizin kampüsüdür” dedi.

Her akademik yılın bilimsel düşünceye katkı sağlamak ve yeni keşifler üretmek için bir fırsat olduğunu belirten Konya Valisi İbrahim Akın, “Selçuk Üniversitesi, kapılarını gençlerimize sonuna kadar açmıştır. Bu yolda Selçuk Üniversitesinin ve sizlerin destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Yolunuz açık, başarınız daim olsun. Bu vesileyle yeni akademik yılın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, köklü geçmişi ve dinamik yapısıyla üniversitenin temel ilkesinin akademik mükemmeliyet olduğunu söyledi. Yılmaz, “Bu anlamda eğitimde en yüksek standartları sağlama kararlılığımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizin ‘Aday Araştırma Üniversitesi’ olması, bilimsel çalışmalarımızı ve akademik hedeflerimizi daha ileri bir noktaya taşıma konusunda sorumluluğumuzu arttırıyor. Araştırma Üniversitesi olma hedefimize ulaşmak ve dünya çapında bir bilim yuvası haline gelmek için durmaksızın çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın belirlediği Türkiye Yüzyılı vizyonunun tam da bu noktada bizim için bir yol haritası olduğunu vurgulamak isterim. Ülkemizin bilim, teknoloji ve eğitimdeki liderliğini pekiştirecek adımları atarken Üniversitemiz de bu vizyonun önemli bir paydaşı olacaktır. Bu çerçevede öncelikli yol haritamız, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın önderliğinde belirlenen 2030 vizyonudur. Burada dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, uluslararası iş birlikleri ve yenilikçi eğitim modelleri konularında gelişme, öncelikli hedeflerimiz arasındadır” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz tarafından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a hediye takdim edildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen programa Konya Valisi İbrahim Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Turan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Tören sonrasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektörlükte senato üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda üniversitelerin kalite artırma stratejileri, öğrenci memnuniyeti ve araştırma faaliyetlerinin desteklenmesi gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

71609
Öğrenci
389944
Mezun
3182
Akademik Personel
4390
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu