HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi bağımlılıkla mücadelede kararlı

Selçuk Üniversitesi bağımlılıkla mücadelede kararlı

25.09.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesinde Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal başkanlığında yapılan toplantıda madde bağımlılığı ve dijital bağımlılığa yönelik yürütülecek faaliyetler ele alındı.

Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu Toplantısı’nda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal, “Bağımlılıkla mücadelede kararlıyız. Çünkü ciddi bir tehditle karşı karşıyayız. Bu konuda duyarlılığı ve farkındalığı artırmak, bağımlılıkla mücadele kapsamında neler yapılacağını dile getirmek için toplandık. 2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda bağımlılıkla mücadele anlamında tüm ödevlerimizi yerine getirir ve böylelikle sağlıklı bir planlama oluşturmuş oluruz. Katılımları için dış paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilay Konya Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Nurcan Seren de “Tütün ve alkol bağımlılığının yanı sıra teknolojiye olan bağımlılık ve kumar bağımlılığı da artmış durumda. Bu konuda bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İş birliklerimiz devam edecek. Üniversitelerdeki çalışmalarımızda gençlerimiz aktif rol oynuyor. Farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.  

Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı ile üniversite öğrencilerinin bilişim teknolojileri, internet ve sosyal medya kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi, kumar ve şans oyunları bağımlılığını önleme konusunda farkındalık faaliyetleri ve eğitimlerin yapılması, öğrencilerin alkol, tütün ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda bilinçlendirilmesi, öğrencilerin gönüllülük çalışmalarına katılımlarının özendirilmesi amaçlanıyor.  

Medya
71647
Öğrenci
389633
Mezun
3183
Akademik Personel
4397
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu