HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunlarını uğurladı

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi mezunlarını uğurladı

10.06.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda düzenlenen programa Dekan Prof. Dr. Sema Yılmaz, dekan yardımcıları, akademisyenler ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Yılmaz şunları söyledi: “Sevgili Öğrencilerimiz; biliyoruz ki sizler Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal insanlar olarak yetişmeniz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Sizlerin de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra akıl ve ilmin kılavuzluğunu kabul edenler, benim manevi mirasçım olurlar.’ sözünü rehber edinerek ileride şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınız konusunda asla şüphemiz yoktur. Sizler zorlu bir mesleki eğitimden geçip çoğu zaman derslerin ve müfredatın yoğunluğundan bunalsanız da bugün tüm çabalarınızın karşılığını alarak hemşire diploması almaya hak kazandınız. Bugün 6. mezuniyet törenimizde mezunlarımızın sağlık ordusuna katılmasından dolayı gurur duyuyoruz. Sahip olduğunuz donanım ve diplomayla mesleğinizi icra ederken aklı, bilimi, insani değerleri ile vicdanı her zaman ön planda tutacağınızdan eminim. Mesleki yaşamınızı hemşireliğin evrensel ilkeleri olan bilgi, bakım ve hümanizm doğrultusunda etik ilkelere uyarak ve sürekli gelişerek sürdürmenizi diliyorum. Mesleğinizde yetkin, öğreten ve öğrenen hemşireler olmanızı temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Serhat Engin Aker, müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Hemşirelik Fakültesini dereceyle bitiren öğrencilere plaket takdim edildi.

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı sonunda mezun olan öğrenciler, Hemşirelik Andı’nı okuduktan sonra hep birlikte kep atarak mezuniyetin mutluluğunu yaşadılar.

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu