HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, AYSAF Fuarı’na katıldı

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, AYSAF Fuarı’na katıldı

9.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü öğrencileri İstanbul’da düzenlenen 70. Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı’na (AYSAF) katıldı.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü öğrencileri 70. AYSAF Fuarı’na yapay zekayla tasarladıkları ve ürettikleri ayakkabıları sergiledi. Öğrencilerin 18 çift ayakkabı sergilediği AYSAF Fuarı’nda Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölümü standı yapay zeka kullanımından dolayı yoğun ilgi gördü. AYSAF Başkanı Sait Salıcı, TASD Başkanı Berke İçten, İDMİB Başkanı Güven Karaca, TASEV Başkanı Yılmaz Polat ve yönetim kurulu üyeleri standı ziyaret ederek ayakkabıların yapay zeka ile tasarım ve üretim süreçleri hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

SÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun, “Ayakkabı ve Çanta Üretiminde Yapay Zeka Tasarımlarının Gelecekteki Etkileri” hakkında yaptığı söyleşide üretimin geldiği teknolojik noktaya vurgu yaparak bölüm öğrencilerinin derslerde yaptıkları çanta ve ayakkabı tasarımlarından örnekler verdi.

67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu