HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Ürdün’de Arapça Dil Eğitim Programı’na katıldı

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Ürdün’de Arapça Dil Eğitim Programı’na katıldı

26.09.2023 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri; Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Selçuk İslami İlimler Derneği ve hayırseverlerin desteğiyle Ürdün’de organize edilen “Arapça Dil Eğitim Programı”na katıldı. Öğrenciler; Arapçayı merkezinde, toplumunda, coğrafyasında öğrenme imkanı buldu.

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinden 14 öğrenci, Ürdün’ün başkenti Amman’da “el-Mu’cem” adlı dil merkezinde Arapça Dil Eğitim Programı’na katılarak Arapçalarını geliştirme fırsatı buldu.

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, dil kursunun başarıyla sonuçlandığını söyledi. Öğrencilerin bu kurs ile hem Arapçanın konuşulduğu bir ülkede pratik yapma şansı elde ettiğini hem de Arap kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Altıntaş, kurs programlarının ilerleyen yıllarda da devam etmesini dilediklerini belirtti.

Arapça imtihanında başarılı olan öğrencilerin 5 Ağustos’ta gittiğini, 12 Eylül’de döndüğünü ifade eden Prof. Dr. Altıntaş, “Maarif Vakfı yurdunda konaklayan öğrenciler, Arapçayı konuşma, yazma ve dinleme gibi süreçlerden geçtiler. Hem kurslara devam ettiler hem de İslam tarihi açısından çok önemli olan mekanları gezdiler. Ürdün Müzesi, Salt şehri ve Salt Türk Şehitliği, Hicaz Demir Yolu Amman İstasyonu, Ölü Deniz, Mute Savaşı’nın yapıldığı alanlar, sahabe kabirleri gibi yerleri ziyaret ettiler.” dedi.  

İslami İlimleri Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Uçar da “Öğrencilerimiz haftada 25 saatten oluşan eğitim sürecine tabi tutuldu. Öğrencilerimiz ders dışında Ürdün’deki farklı şehirleri gezme fırsatı buldu. Dili merkezinde, toplumunda, coğrafyasında öğrenmeye çalıştılar. Çok istifade edilen bir gezi oldu.” diye konuştu.

Kursa katılan öğrencilerden Abburrakip Orhan ise “Amman’da yaklaşık 40 gün Arapça eğitimi aldık. Derslerden sonra tarihi ve kültürel yerleri gezme imkanı bulduk. Ürdün halkıyla iletişim kurarak Arapçamızı geliştirmeye çalıştık. Emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy olmak üzere Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ve İslami İlimleri Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Uçar’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

68476
Öğrenci
390572
Mezun
3114
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu