HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO’da mezuniyet sevinci

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO’da mezuniyet sevinci

13.06.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’nde 834 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen törende okulun bu güne kadar 9 bin 200’ü aşkın mezun verdiğini belirterek “Bugün öğrencilerimizi iş hayatına veya bir üst eğitime uğurluyoruz. Öğrencilerimizi güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar ve başarılı birer sağlık çalışanı olarak görmenin gururunu yaşıyoruz. Aynı zamanda çocukların eğitim ve yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sağlayan çocuk gelişimi ve eğitimi alanında uygulayıcı, yaratıcı ve geliştirici niteliğe sahip çocuk gelişimi ve eğitimi sunan kurum ve kuruluşlarda görev alabilecek nitelikte meslek çalışanlarımızı da uğurluyoruz.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fulya Öztaş da eğitim ile milli ve manevi değerlerin önemini ifade ederek şunları kaydetti: “Her kötü gidişat ancak eğitim yoluyla rehabilite edilebilir. Birbirimizi ötekileştirmeden aklın ve bilimin ışığında, yapılan hatalardan ders çıkarıp özeleştiri yaparak hak ve adalete değer vererek bizi biz yapan tüm milli ve manevi değerleri yaşayan ve yaşatan gençler yetiştirerek her türlü olumsuzluğun üstesinden gelebiliriz. Değerlerin korunması, toplumun korunması demektir. Bu bilinçle ülkemizin geleceği değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısı gurur kaynağımız olacaktır.”

Konuşmaların ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda dereceye giren öğrencilere plaket verildi. Sonrasında mezun olan öğrencilere belge takdim edildiği tören, kep atma seremonisiyle sona erdi.

66208
Öğrenci
382575
Mezun
3116
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu