HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunda akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunda akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi

9.11.2022 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından düzenlenen 2022 – 2023 Akademik Kurul Toplantısı’na katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı konuşmada, sivil havacılık yüksekokulunun uluslararası alanda önemli bir karşılığının bulunduğunu söyledi. SÜ Sivil Havacılık Yüksekokulunun yeni kurulan birimler arasında yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, yüksekokul bünyesinde uygulama alanlarının oluşturulması için de çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Aksoy, sivil havacılık yüksekokulunun Türkiye’nin havacılık alanında, özellikle saha hizmetleri ve ara eleman yetiştirilmesi konularında tercih edilebilirliğinin fazla olduğunu aktardı. Selçuk Üniversitesi olarak kendilerine alanla ilgili birtakım taleplerin de geldiğini anlatan Prof. Dr. Aksoy, “Alanın çok fazla tercih edilebilir olması, Selçuk Üniversitesi kimliğiyle birleştiğinde bize çok daha farklı talepler geliyor. Türk Hava Kurumu başta olmak üzere pilot eğitiminden tutun, havacılıkla ilgili alanlardaki eğitim, ortak iş birliği yapılması yönünde teklifler geliyor. Tabii bunları da değerlendiriyoruz. Zaman zaman pistle ilgili konularda görüşmeler yapılıyor. Uygulamayla ilgili çeşitli cihazların alınmasına yönelik teklifler oluyor. Bunları almanın yanında sürdürülebilir olması da çok kıymetli. Sivil Havacılık Yüksekokulumuzun ara eleman yetiştirdiği için çok daha fazla tercih edildiğini görebiliyoruz. Puanlarının da zamanla yükseldiğini söyleyebilirim.” diye konuştu.

SÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Recai Kuş da proje sayıları, akademik faaliyetler, sosyal sorumluluk projeleri, fiziki – teknik altyapı gibi farklı konularda sunum gerçekleştirdi. Sivil Havacılık Yüksekokulunun sektöre ve üniversitelere önemli katkılarının olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kuş, “Yüksekokulumuz, Üniversitemizin tanınırlığını artırmasının yanı sıra bu alanda söz sahibi diğer üniversitelerle rekabet gücüne katkı sağlayacaktır. Ayrıca ulusal ve uluslararası düzeyde havacılık alanında iş birlikleri kurarak Üniversitemizin uluslararasılaşmasına da katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunu da dünyaya açılan bir pencere olarak görüyoruz. 5 bölümümüz var, 2’si aktif. Diğer bölümlerimizin şu anda öğrencileri yok. Uçak Gövde ve Motor Bakımı Bölümümüzde 186, Havacılık Yönetimi Bölümümüzde 324 öğrencimiz bulunmaktadır.” dedi.

 

Medya
68476
Öğrenci
390572
Mezun
3114
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu