HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi önemli bir başarıya daha imza attı

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi önemli bir başarıya daha imza attı

31.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, YÖKAK tarafından da tanınan ve uluslararası bir akreditasyon kuruluşu olan Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliğinin (EAEVE) Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Komitesi (ECOVE) tarafından akredite edildi.

Avrupa Birliği’nin veteriner hekimlik eğitimiyle ilgili oldukça yüksek olan kriterlerini başarıyla tamamlayan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, akredite olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Akreditasyon sürecinde EAEVE’nin belirlediği akademik ve fiziki donanım, alt yapı, eğitim çıktıları, müfredat, kalite güvencesi gibi 10 farklı standart dikkate alınarak üye eğitim kurumlarının hazırladıkları raporlar, Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Komitesi (ECOVE) tarafından değerlendirmeye alınıyor. Değerlendirme işlemi, ECOVE tarafından atanan Avrupa’nın farklı ülkelerindeki alanında uzman akademisyenler tarafından yerinde ziyaretler şeklinde gerçekleştiriliyor. Daha sonra ilgili uzman takımın belirlediği raporlar doğrultusunda ECOVE Yönetim Kurulu tarafından yüksek kriterleri yerine getiren fakülteler akredite ediliyor.

Akreditasyon süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, “ECOVE, yaklaşık 2 yılda bir akreditasyon kriterlerini güncelliyor ve her yeni sürümde akreditasyon için gerekli şartlar daha da ağırlaşıyor. Fakültemiz, ECOVE tarafından belirlenen son sürüm (2023 SOP) üzerinden akreditasyona başvurdu.  6-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Avrupa’nın farklı ülkelerinden alanında uzman 7 akademisyen, 1 uygulayıcı ve 1 öğrenciden oluşan 9 kişilik takım tarafından ziyaret gerçekleşti.  Yaklaşık 100’e yakın alt standartlar üzerinden yapılan değerlendirme ziyareti sonucu Fakültemiz, 29 Mayıs 2024 tarihli ECOVE kararıyla akredite olmaya hak kazandı.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin bu başarısının Türkiye’de ve EAEVE üyesi eğitim kurumları arasında da ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Haliloğlu, “2023 kriterlerine göre Türkiye’de ilk akredite olan Fakülteyiz, bunun yanı sıra Avrupa’nın da ilk 5 veteriner fakültesi içerisinde yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

“ÖĞRENCİLERE, AVRUPA ÜLKELERİNDE VETERİNER HEKİMLİK YAPABİLMELERİNİN KAPILARI AÇILDI”

Akreditasyon sürecini büyük bir emekle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, “Akreditasyon, tüm bileşenleriyle inanarak gerçekleştirilebilen ve sürekli dinamik olunması gereken bir süreç. Bu bağlamda üst yönetim, Fakülte yönetimi, idari ve akademik personel ile öğrencilerin akreditasyona olan inancıyla mücadelesi başarıyı getiriyor. Bu noktada başından beri bize inanan ve her türlü desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca gece gündüz durmaksızın çalışan Veteriner Fakültemizin idarecilerine, Akreditasyon Komisyonu üyelerine, tüm personelimize, iç ve dış paydaşlarımıza ve tabii bizleri hep destekleyerek motive eden değerli öğrencilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra öğrencilerimizin de özellikle Avrupa ülkelerinde veteriner hekimlik yapabilmelerinin kapıları açıldı. Bu akreditasyonun süresi 7 yıl, 2031 yılına kadar mezun ettiğimiz tüm meslektaşlarımız uluslararası akredite bir Fakülteden mezun olmanın avantajlarını yaşayacaklar. Fakültemize ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Akreditasyon Belgesi, Paris’te gerçekleştirilen EAEVE Genel Kurulunda düzenlenen törenle Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu’na takdim edildi.

Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu