HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi yeni mezunlarını verdi

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi yeni mezunlarını verdi

3.06.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda düzenlenen törene Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Dekan Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, akademisyenler ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, “Bugün Fakültemizin, ülkemize kazandırdığı genç veteriner hekimlerini şerefle uğurlamak için buradayız. Sizlerle ayrıca iki önemli haberi de paylaşmak istiyorum. Fakültemiz, YÖKAK tarafından tanınan ve uluslararası bir akreditasyon kuruluşu olan Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliğinin (EAEVE) Avrupa Veteriner Hekimlik Eğitim Komitesi (ECOVE) tarafından akredite edildi. Bir diğer güzel haberimiz ise Yükseköğretim Kurulundan bir yazı aldık. Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Avrupa Yeterlilik Çerçevesine uyumlu olan TYÇ logosunu artık bu yıldan itibaren diplomalarımızda ve transkriptlerimizde kullanma hakkına sahip olduk. Bu gurur ve başarı hepimize ait Selçuk Üniversitesi ailesine hayırlı uğurlu olsun. Genç meslektaşlarım, bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilimin ışığı aydınlatsın. Unutmayın ki dürüst ve çalışkan insan değer bulur. Şunu da unutmayınız ki sizler sadece kendiniz, aileniz için değil; ülkeniz ve insanlık için de başarılı olmak zorundasınız. Son söz olarak da tek isteğim, sizleri bugüne kadar getiren ailenizi, ülkenizi ve Üniversitenizi unutmamanız. Bundan sonraki hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum.” diye konuştu.

İstihdam konusunda daima destek olacaklarını söyleyen Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mesut Koçak, genç hekimlere meslek hayatlarında başarılar dileyerek mezuniyetlerini tebrik etti.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ise şunları söyledi: “Kıymetli aileler, öncelikle yaşadığınız gururu, mutluluğu Selçuk Üniversitesi ailesi olarak paylaştığımızı belirtmek isteriz. Selçuk Üniversitesi olarak Anadolu'nun merkezinde köprü bir eğitim kurumuyuz. Bizim elbette ki bu milletin evlatlarına daha kaliteli eğitim vermek üzere bir borcumuz ve sorumluluğumuz var. Bu çerçevede gençlerimizi her zaman uluslararası standartlarda yetiştirmek için çaba gösterdik. Yönetim olarak 30 milyon, 70 milyon, 80 milyon bilimsel araştırma kaynağıyla birlikte üniversiteler arasında akademisyenlerine en fazla destek veren ve akademisyenlerine sahip çıkan üniversitelerden biri olduk.  Bugüne kadar Selçuk Üniversitesi yönetimi olarak tasarrufu en yüksek seviyede uygulayan, elektrikli araçlarla Üniversitede hizmet veren ve kamuda maksimum tasarrufu sağlamayı öngören bir yönetim anlayışıyla hareket ettik. Fakültelerimizin aldığı akreditasyonlar akademisyenlerimizin bir vizyon kazanması için önemli. Aynı zamanda bu akreditasyonlar, gençlerimize de ne kadar kıymetli eğitim verildiğinin göstergesidir. Sevgili gençler, Allah yolunuzu açık etsin. Hangi uçtan olursanız olun, aşırılığa kaçmayın. Dostluğa karşı vefayı göz ardı etmeyin. Sıra arkadaşınızın hukukunu; ana, baba, evlat hakkını hiçbir zaman göz ardı etmeyin. 400 bin mezunumuz var. Bugün içlerinde Türkiye’yi yönetenler var. Onlarla gurur duyuyoruz. Ancak hiçbir zaman bu bahsettiğim değerleri göz ardı ederek bir kurumda, bir makamda bulunmayın. Uluslararası standartlarda eğitim veren ve Anadolu'nun en köklü Üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşayabilirsiniz. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin. Allah'a emanet olun.”

Veteriner Fakültesini dereceyle bitiren öğrencilere hediye takdim edildi.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı sonunda diploma alan genç hekimler, Veteriner Hekimlik Andı’nı okuduktan sonra kep atarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Medya
65200
Öğrenci
383528
Mezun
3117
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu