HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesi, YÖKAK tarafından değerlendirildi

Selçuk Üniversitesi, YÖKAK tarafından değerlendirildi

1.07.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından “2024 Yılı Ara Değerlendirme Programı” kapsamına dahil edilen Selçuk Üniversitesinde saha ziyaretleri tamamlandı.

Ara Değerlendirme Programı çerçevesinde YÖKAK tarafından görevlendirilen ve takım başkanlığını Prof. Dr. Vedat Kaya’nın yaptığı saha ziyaretinde, akademik değerlendiriciler Prof. Dr. Şakir Sakarya ve Prof. Dr. Hicran Yıldız, idari değerlendirici Erkan Küçükkılınç ile öğrenci değerlendirici Nurefşan Acar’ın yer aldığı takım üyeleri 3 gün süreyle Selçuk Üniversitesinde “liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı” ölçütlerini değerlendirdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ile görüşmeyle başlayan saha ziyaretleri; kalite komisyonu, senato ve yönetim kurulu üyeleri, dekan ve dekan yardımcıları, müdür ve müdür yardımcıları, idari personel yöneticileri, idari personel, araştırma merkezi yöneticileri, enstitü müdürleri, öğrenciler ve dış paydaş görüşmeleriyle devam etti. Yapılan odak grup görüşmeleri ile kalite güvencesi süreçlerinin birimlere yayılımı incelendi.

YÖKAK tarafından 2020 yılından itibaren Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP), yükseköğretim kurumlarının güçlü, işleyen ve sürekli iyileşme anlayışına dayalı bir kalite güvence sistemine sahip olması amacıyla uygulanmaya devam ediyor. Selçuk Üniversitesi de 2021 Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında belge almaya hak kazanmıştı.

Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu