HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde "Dijital Bağımlılık ve Mankurtlaşma" semineri düzenlendi

Selçuk Üniversitesinde "Dijital Bağımlılık ve Mankurtlaşma" semineri düzenlendi

29.04.2022 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından "Dijital Bağımlılık ve Mankurtlaşma" konulu seminer düzenlendi. Seminerde dijital bağımlılığın yol açabileceği riskler ve dijital bağımlılıkla baş etme yolları anlatıldı.

Teknoloji Fakültesi Dekanlığı, Makine Mühendisliği Bölümü ve Taşıt Teknolojileri Topluluğu iş birliği ile Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci’nin sunumuyla "Dijital Bağımlılık ve Mankurtlaşma" semineri düzenlendi. Seminere Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. A. Engin Özçelik, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Ciniviz, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“ADETA DİJİTAL CİHAZLARLA KUŞATILDIK”

Dijital bağımlılığın telefon, bilgisayar, akıllı cihazlar, oyun konsolları ve tabletler gibi teknolojik aygıtların aşırı ve kontrolsüz kullanılması sebebiyle ortaya çıkan bir bağımlılık türü olduğunu belirten Küçükbezirci, “Mankurtlaşmak ise ulusal kimlikten uzaklaşma, topluma ve kültüre yabancılaşma, zihnin yeniden inşası yoluyla bilinçsizleşmeyi içeren bir kavramdır. Teknolojinin gelişimiyle birlikte yeni bağımlılık türleri ortaya çıktı ve dünyanın karşı karşıya bulunduğu en büyük tehditler arasında dijital bağımlılık da var. Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken kullandığımız bu dijital aygıtlar, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Başta gençler olmak üzere toplumdaki tüm bireyler adeta dijital cihazlarla kuşatılmış bir çevrede yaşamaya başladı. Bu durum, teknolojinin nimetlerinden faydalanma imkanı sunmakla birlikte özellikle gençlerde yaşları itibarıyla bazı ciddi risk ve dezavantajlar da taşıyor. Birçok insanın teknoloji bağımlısı olduğunun farkında bile olmadan hayatını sürdürmesine neden oluyor” şeklinde konuştu.

Küçükbezirci; akıllı telefon, internet ve sosyal medya gibi dijital ortamların aşırı ve kontrolsüz kullanılması sebebiyle ortaya çıkan bağımlığın biyolojik, kişisel ve toplumsal düzeyde meydana getireceği etkiler hakkında bilgi verdi, dijital bağımlılık karşısında önleyici mekanizmalar ve baş etme yollarını anlattı.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68476
Öğrenci
390572
Mezun
3114
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu