HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde "Eğitici Materyal Geliştirir II" adlı sergi açıldı

Selçuk Üniversitesinde "Eğitici Materyal Geliştirir II" adlı sergi açıldı

16.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi ile Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon programları tarafından "Eğitici Materyal Geliştirir II" adlı sergi düzenlendi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde açılan sergide okul öncesi dönemdeki çocuklar ve engelli çocuklar için hazırlanan materyaller görücüye çıkarıldı.

Okul öncesi çocuklarda fiziksel, zihinsel, duygusal gelişimleri desteklemenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Çocuk Gelişimi Programı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Sarıkaya, “Çocuk Gelişimi Programındaki öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız materyaller, çocukların gelişim alanlarını destekleyebilecek, öğrenmenin kalıcı olmasına etki edebilecek nitelikte. Çocukların takma, çıkarma, problem çözme, oyun oynama gibi becerilerini geliştirebilecek materyaller hazırlamaya dikkat ettik. Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programındaki öğrencilerimizin Öğr. Gör. Dr. Akın Gönen ile birlikte hazırladığı materyaller de engelli bireyler için öğrenmeyi kolaylaştırıcı ögelerden oluşuyor. Kavram gelişimi ve edinimi açısından da destekleyici materyaller sunmaya çalıştık.” dedi.      

Okul öncesi dönemdeki çocuklar için hazırlanan materyallerde özellikle keçeyi tercih ettiklerini belirten Sarıkaya, “Çocukların çabuk yıpratabileceği, katkı maddesi içeren araçlar kullanmadık. Geçen yıl hazırladığımız sergideki materyalleri deprem bölgesine gönderdik. Bu yıl da köy okullarına, okul öncesi eğitim kurumlarına gönderiyoruz.” şeklinde konuştu.  

Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu