HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni’ yapıldı

Selçuk Üniversitesinde ‘Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni’ yapıldı

14.12.2023 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteklediği, Enhancer Türkiye ofisinin kontrolünde gerçekleşen “Konya’da Girişimcilik Yükseliyor” projesi kapsamında Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yürüttüğü Selçuk Üniversitesinin ise iş birliği sağladığı “Girişimcilik Eğitim Sertifika Töreni” gerçekleştirildi.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında “Konya’da Girişimcilik Yükseliyor” projesi “Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni” Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Programa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, SÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Enhancer Proje Sorumlusu İbrahim Onur Demirtaş, oda başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, “Avrupa Birliği tarafından desteklenen Enhancer Projesi kapsamında Türkiye’de tek destek alan meslek odasıyız. 7 Şubat 2023 tarihinde imzalanan ‘Konya’da Girişimcilik Yükseliyor’ projesi kapsamında odamızda faaliyete başladığımız Girişimcilik Eğitim Merkezi ile Türk vatandaşlarımıza ve geçici koruma kapsamındaki Suriyelilere danışmanlık hizmeti verildi. Avrupa Birliği tarafından desteklenen Enhancer’in yürüttüğü 5 bin euroluk girişimcilik hibe desteği başvuruları alınmaya başlanıldı. Bu kapsamda girişimcilik eğitimleri tamamlandı. Toplamda 575 kişi Merkezimize müracaat etti. Toplam 406 kişi girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Girişimcilik eğitimlerimize kadın arkadaşlarımız ve üniversite öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Sertifika alan girişimci adaylarımız, Avrupa Birliği tarafından desteklenen 5 bin euro hibe desteği için 29 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve iş planlarını hazırlayıp başvurularını yapacaklardır.  Başvuru sırasında girişimcilik eğitimlerine katılarak sertifika alan adaylara iş planı değerlendirirken ekstra 10 puan verilecektir.” dedi.

Öğrencilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Günbaş, sertifika hakkı kazanan girişimcileri kutlayarak projenin hayata geçmesini sağlayan tüm kurumlara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Enhancer ‘Konya’da Girişimcilik Yükseliyor’ projesi kapsamında Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yürütücülüğüyle ekim ayında Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile ortak olarak girişimcilik eğitimi projesi için protokol imzaladık. Bu protokol kapsamında Selçuk Üniversitesi Müze Konferans Salonu’nda ekim ayı sonunda öğrencilere girişimcilik eğitimi verildi. Eğitimi tamamlayan, sertifika almaya hak kazanan ve iş yeri açmak için proje başvurusu yapan lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Enhancer projesi kapsamında 5 bin euro destekli yüzde yüz hibe almaya hak kazanacaklar.  Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi; El Sanatları Bölümü, İç Mimarlık Bölümü, Moda Tasarım Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşuyor. Sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizin, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yeni yüzyılı inşa ederken girişimci faaliyetleriyle ülke ekonomisine katkıda bulunacağına, çalışan, üreten toplum olma yönünde rol model olacaklarına ve bundan sonra yapılacak olan üniversite-sanayi iş birliği içinde gerçekleşecek eğitimlerde yeni öğrencilerimize de örnek olacaklarına gönülden inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, “Üniversite-sanayi iş birliği bizim için çok önemliydi. Bugün burada bunun bir yansımasını gördük. Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odamız istihdam sağlayan güzel projeleri hayata geçiriyor. Birliğimiz bünyesinde 84 odayı barındıran, 61 bin esnaf ve sanatkarıyla üniversitesine ve vatandaşına hizmet etmekten mutluluk duyuyor. Aynı çatı altında aynı hedef doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Sertifika almaya hak kazanan tüm girişimcileri tebrik ediyorum. Bizler her zaman elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız.” diye konuştu.

Türkiye’de programın sadece 11 ilde uygulandığını ve bunların arasında Konya’nın olmasının önemini vurgulayan ve projeyi destekleyen Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı, girişimcilere sürecin avantajlarında faydalanmaları için tavsiyeler vererek MEVKA’nın gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 Enhancer Proje Sorumlusu İbrahim Onur Demirtaş, projenin girişimciler için yararlı olmasını dileyerek ilerleyen süreçte yeni iş birliklerinin yapılmasının önemini vurguladı.

Projenin hayata geçmesinin büyük bir başarı olduğunun altını çizen Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, “Avrupa Birliği, yenilikçi ve sürdürülebilir projeleri destekliyor; bu nedenle önce kendinizi ispat etmeniz, mücadele etmeniz ve ciddi bir alt yapıya sahip olmanız gerekiyor. Bu yüzden projeyi kabul ettirmek de tamamlamak da önemli bir başarıdır. Bu projelere katkı sağlayan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının yöneticilerine teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılı’nda Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken böyle kaliteli projelerde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Sertifika almaya hak kazanan tüm girişimcileri tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, tüm katkı sağlayan kurum yöneticilerine hediye takdiminde bulundu. Programın sonunda girişimcilik eğitimini tamamlayan katılımcılara belgeleri verildi.

Medya
68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu