HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde ‘kariyer ve mezun’ temalı toplantılar gerçekleştirildi

Selçuk Üniversitesinde ‘kariyer ve mezun’ temalı toplantılar gerçekleştirildi

4.06.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile akademik birimler arasında iletişim ve koordinasyonu sağlamak amacıyla oluşturulan “Kariyer Temsilcileri” ve “Mezun İletişim Komisyonu” gerçekleştirilen toplantılarda bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Kariyer Temsilcileri Toplantısı’nda programın ülkenin geleceğine katkı sunmasını diledi. Üniversitelerin öncelikli olarak öğrencilerin meslek sahibi olması adına eğitimden sorumlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Eken, kariyer merkezlerinin gençlerin Türkiye ve yurt dışında kariyer planlamalarına önemli katkılar sağladığını söyledi. Bu anlamda Selçuk Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinin değerli çalışmalar gerçekleştirdiğini, İŞKUR olmak üzere birçok kurum ve kuruluşla iletişim ve iş birliği halinde olduğunu belirten Prof. Dr. Eken, “Cumhurbaşkanlığımızın önemli katkılarından biri olan Yetenek Kapısı’na üyelik sayısını artırma noktasında gayret içerisindeyiz. Değerli hocalarımızdan da kayıtlı öğrenci ve mezun sayısını artırma noktasında katkılarını bekliyoruz. Platform, gençlerimize ve geleceğimize ciddi katkılar sağlamaya devam ediyor. Bu açıdan koordineli şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Kalite Komisyonu Temsilcisi, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, kariyer etkinlikleri ve kalite çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gerçekleştirilen diğer toplantıda ise “Mezun İletişim Komisyonu” bir araya geldi. Selçuk Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hikmet Salahaddin Gezici, yaptığı konuşmada “Komisyonlar aracılığıyla hep beraber mezun olacak öğrencilerimize ilişkin yeni bir proje, plan ve takvim çıkaralım istiyoruz. Bu bağlamda bizlerin belirli teklifleri, görüşleri var. Sizlerin de bu kapsamda bizlere yol gösterici olmanızı, katkıda bulunmanızı talep ediyoruz.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Erdoğan tarafından Kariyer Merkezi faaliyetleri, Yetenek Kapısı ve Kariyer Kapısı Platformları’na ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Her bir birimden akademik personelin katıldığı toplantılar, Rektörlük Senato Salonu’nda yapıldı.

67392
Öğrenci
381481
Mezun
3118
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu