Selçuk Üniversitesinde ‘Postmodernizm ve Hemşirelik Felsefesi Söyleşisi’

16.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından “Postmodernizm ve Hemşirelik Felsefesi” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde yapılan söyleşiye Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Yılmaz, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgün Platin, Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlenen söyleşide “Modernizm – Postmodernizmin Hemşireliğe Yansıması” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Platin; modernizmin temel parametreleri, hedefleri, topluma etkisi, tıp ve hemşireliğe yansıması, yeni sağlık anlayışları ile varoluşçu felsefenin modernizme yansımasını anlattı.

Prof. Dr. Platin, ayrıca postmodernizmin hemşireliğe yansıması, holistik \ bütüncül bakış, postmodernizmin diğer alanlara etkileri ile bütüncül hemşirelik konularında da açıklamalarda bulundu.

Söyleşi, Dekan Prof. Dr. Sema Yılmaz’ın Prof. Dr. Nurgün Platin’e plaket takdimiyle sona erdi.