HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde “Adil ve Eşit Davranma İlkesi” anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde “Adil ve Eşit Davranma İlkesi” anlatıldı

24.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından “Adil ve Eşit Davranma İlkesi” adlı eğitim programı düzenlendi. Hukuk Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Selman Sacit Boz, personelin dikkat etmesi gereken konuları anlattı.

Selçuk Üniversitesi bünyesindeki idari personele yönelik Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programında ilk olarak uluslararası mevzuatı anlatan Dr. Öğr. Üyesi Selman Sacit Boz; herkesin dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğunu; çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirlerin eşitlik ilkesine aykırı sayılmayacağını söyledi.

Devlet organları ve idare makamlarının bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorunda olduğunu belirten Boz, “Servet temelinde pozitif ayrımcılık yapılması mümkün. Örneğin ücretsiz yemek bursu verilecek öğrenciler açısından dikkat edilen durumlardan biri de öğrencinin anne ve babalarının gelir düzeyi düşüklüğü. Üniversitemiz personeli, kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde; hizmetten yararlananların günlük yaşamını kolaylaştırmayı, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli biçimde karşılamayı, hizmet kalitesini yükseltmeyi, memnuniyetini artırmayı ve hizmetlerin sonucuna odaklı olmayı hedefler.” diye konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi Selman Sacit Boz, “Üniversitemiz personeli, kamu bina ve taşıtları ile diğer hizmet malları ve kaynaklarının kullanımında israf ve savurganlıktan kaçınır; mesai süresini, Üniversite mallarını, kaynaklarını, iş gücünü ve imkânlarını kullanırken etkin, verimli ve tutumlu davranır.” dedi.

Medya
65200
Öğrenci
383528
Mezun
3117
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu