HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde “Motivasyon ve Kariyer Gelişim Kampı” yapıldı

Selçuk Üniversitesinde “Motivasyon ve Kariyer Gelişim Kampı” yapıldı

10.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından desteklenen Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB) Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Motivasyon ve Kariyer Gelişim Kampı”nın açılış programı yapıldı.

Selçuk Üniversitesi Erasmus Konukevinde Suriye uyruklu ve Türk öğrencilere yönelik düzenlenen programa SÜ Türk Devlet Akraba Toplulukları Burslu Öğrenci Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cemal Akyol,  UNCHR Temsilcisi Cansu Gülergün, YTB Temsilcisi Mehmet Yazıcı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Barış Alpaslan ile öğrenciler katıldı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcisi Cansu Gülergün, öğrencilere verdikleri hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

YTB Temsilcisi Mehmet Yazıcı, “Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığımız, soydaş ve akraba toplulukları olmak üzere diaspora faaliyetlerini de kapsayacak şekilde dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteriyor. Bunun yanında Türkiye’deki uluslararası öğrenci hareketliliğin de çok önemli bir kısmını yürütüyoruz. Özellikle bizim uluslararası öğrenci hareketliliğimizin dışında Suriye’de yaşanan iç savaş sürecinde ülkemize gelen öğrencilere de UNHCR’la birlikte destek oluyoruz. Yaklaşık 12 bin öğrenciye bu kapsamda destek sağladık. Çok sayıda yürüttüğümüz uluslararası projeler var. Özellikle saha çalışmalarına önem veriyoruz. Yaptığımız ortaklıklar kapsamında Türkiye’de birçok ilde sosyal uyum faaliyetleri gerçekleştirdik. Bu yılın başından beri bizim için önemli başlıklardan biri mezuniyeti yaklaşan öğrencilerin iş hayatına geçiş süreciydi. Bu kapsamda da ‘Motivasyon ve Kariyer Gelişim Kampı’ programını gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Programın giriş dersini veren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Barış Alpaslan, 3 gün boyunca öğrencilerin iş hayatına geçiş sürecine katkı sağlayacak faaliyetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti.

Çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı “Motivasyon ve Kariyer Gelişim Kampı” 12 Mayıs’ta sona erecek.

Medya
67974
Öğrenci
381070
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu