HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde “Yerel Basında Dijital Çağ” anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde “Yerel Basında Dijital Çağ” anlatıldı

17.12.2024 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “Yerel Basında Dijital Çağ” adlı panel düzenlendi. Sektör temsilcilerinin öğrencilerle buluştuğu programda panelistler teknolojik dönüşüme ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki Çatalhöyük Amfisi’nde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Fakülte Dekanı Prof. Dr. Vedat Çakır yaptı. İletişimin; telokominikasyon, enformasyon ve medya olmak üzere 3 farklı alanda değerlendirildiğini belirten Çakır, “Dijitalleşmeyle beraber artık sınırlar eskisi kadar net değil. Artık bilgiye çok daha rahat ulaşabiliyor ve kendi içeriklerimizi de üretebiliyoruz. Medyanın bu çağa nasıl ayak uydurduğunun anlaşılması da iletişim öğrencileri için önem taşıyor” dedi.

Dijitalleşmenin, habere erişimi kolaylaştırmakla birlikte doğru ve tarafsız bilginin önemini her zamankinden daha fazla öne çıkardığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haldun Soydal da “Bu bağlamda yerel basın, hem toplumun sesi olma görevini üstleniyor hem de hızlı ve güvenilir bilgi akışını sağlama sorumluluğunu taşıyor. Konya özelinde baktığımızda; yerel basınımızın, toplumsal yapıya ve yerel dinamiklere uygun içerikler üreterek bölgemizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sağladığını görüyoruz” diye konuştu.

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Hakan Yılmaz, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Bünyamin Ayhan ve Doç. Dr. Salih Tiryaki’nin konuşmalarının ardından panele geçildi. Sektördeki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Basın İlan Kurumu Konya Bölge Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, Ekonomi Gazetesi Konya Bölge Müdürü İbrahim Çiçekçi, Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Özgül ve Hakimiyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Taner Özay dijitalleşmenin yerel medyaya sağladığı kolaylıklar ve dezavantajları, haber içeriklerinin oluşturulmasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve yeni medyanın yerel medyaya etkisi gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Medya
68805
Öğrenci
390363
Mezun
3155
Akademik Personel
4360
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu