HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde “Yetişkin ve Çocuklarda Otizm Paneli” yapıldı

Selçuk Üniversitesinde “Yetişkin ve Çocuklarda Otizm Paneli” yapıldı

15.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Yetişkin ve Çocuklarda Otizm Paneli” gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin düzenlediği “Yetişkin ve Çocuklarda Otizm Paneli” yapıldı. Sultan Alparslan Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Yılmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Yılmaz, “Otizmin son yıllarda oranı mı arttı yoksa basın veya sosyal medya sayesinde görünürlüğü mü arttı? Ya da otizmin teşhisindeki artışlardan dolayı farkındalığımız mı arttı? İşte tam bu noktada ebeler olarak ne yapabiliriz, diye düşündük. Çünkü bizler birinci basamakta yer alıyoruz. Doğum olduktan sonra aşılamalar için veya yaşadıkları sağlık sorunlarından dolayı Aile Sağlığı Merkezine anneleriyle birlikte gelen bir çocuk grubu var. Burada ebeveynler maalesef, ‘evet farklı bir şey var’ diyerek kalıyorlar. Çünkü hiç kimse aslında kendi evladına ilk etapta konduramıyor, yakıştıramıyor. Böyle bir durumla karşılaştılar ama ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu noktada elbette doğru merkezlere yönlendirilmeleri gerekiyor. Bunun için de hem farkındalık sağlama hem de sonrasındaki danışmanlık noktasında ebelere büyük görev düşüyor. O yüzden bizim de önce bu konuda doğru, güvenilir bilgilere ulaşmamız, sonrasında da ne yapacağımızı iyi bilmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Moderatörlüğünü SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Habibe Bay Özçalık’ın yaptığı “Yetişkin ve Çocuklarda Otizm Paneli”ne Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) Eğitim Koordinatörü Dilara Yazıcı Çetin, Yaygınlaştırma Birim Koordinatörü İbrahim Halil Çetin ile Çocuk ve Genç Psikiyatri Uzmanı Dr. Funda Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

Panelde Çocuk ve Genç Psikiyatri Uzmanı Dr. Funda Öztürk “Otizm Belirti, Bulgu ve Tedavi Yöntemleri”, SOBE Eğitim Koordinatörü Dilara Yazıcı Çetin “Otizmi anlamak ve SOBE Vakfı”, Yaygınlaştırma Birim Koordinatörü İbrahim Halil Çetin ise “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Yetişkin Bireylerin Eğitimi” adlı sunumları gerçekleştirdi.

Sunumların ardından panelistler öğrencilerin sorularını cevapladı.

Panel konuşmacılarına programa katılımlarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu