HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde 28. Spor Şenlikleri düzenlendi

Selçuk Üniversitesinde 28. Spor Şenlikleri düzenlendi

13.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Spor Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen Spor Şenlikleri’nin bu yıl 28’incisi yapıldı. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

28’inci Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen Erkek Öğrenci Futbol Müsabakası’nda Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu birinci, Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu ikinci, Sarayönü Meslek Yüksekokulu üçüncülüğü elde ederken Personel Futbol Müsabakası’nda Tıp Fakültesi Hastanesi birinci, Ziraat Fakültesi ikinci, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı üçüncü oldu.

Erkek Öğrenci Basketbol Müsabakası’nda birinci Hukuk Fakültesi, ikinci Teknoloji Fakültesi, üçüncü de Fen Fakültesi oldu. Basketbol Personel Müsabakası’nda Tıp Fakültesi birinci, Diş Hekimliği Fakültesi ikinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi üçüncülüğe imza attı.

Kadın Öğrenci Voleybol Müsabakası’nda Hukuk Fakültesi birinci, Sivil Havacılık Yüksekokulu ikinci, Hemşirelik Fakültesi üçüncü olurken Erkek Öğrenci Voleybol Müsabakası’nda Ziraat Fakültesi birinci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ikinci, Diş Hekimliği Fakültesi üçüncü oldu. Personel Voleybol Müsabakası’nda ise Tıp Fakültesi Hastanesi birinci, Diş Hekimliği Fakültesi ikinci, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı üçüncü oldu.

İlk üçe girmeyi başaran takımlara kupa ve madalyalarını Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Özdemir takdim etti.

28’inci Spor Şenlikleri’ne basketbolda 18, futbolda 36, voleybolda 48 takım katılırken toplam 102 müsabaka yapıldı.

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu