HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde 5510 Sayılı Kanun anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde 5510 Sayılı Kanun anlatıldı

24.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile ilgili eğitim programı düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi bünyesindeki idari personele yönelik Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Üniversite olarak kurum içi eğitimlere büyük önem verdiklerini belirterek “Hem kamu kurumlarının hem de personelin zarara uğramaması için bu tür etkinlikler çok önemli. SGK ile ilgili hususların takip edilmesi, bilinmesi gerekiyor. Türkiye’de ve dünyada tüm sektörler çok hızlı gelişiyor. Dijital bir çağın içerisindeyiz. Yönetmelikler, yönergeler, esaslar değişebiliyor. Bunları takip etmek zorundayız.” dedi.  

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hakkında bilgi veren Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Mevlana Sosyal Güvenlik Merkezi İşveren Şefi Halide Şahin, sigortalı çalıştıran işverenlerin tescil işlemleri için yapacağı müracaatların e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabildiğini söyledi. Şahin, “İşverenler, iş kazalarını kazadan sonraki 3 iş günü içerisinde, sağlık hizmeti sunucuları veya iş yeri hekimi tarafından kendisine bildirilen meslek hastalıklarını ise öğrendiği tarihten itibaren 3 iş günü içinde SGK’ya bildirmekle yükümlü.” diye konuştu.

Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Mevlana Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı Fatih Morbel de e-bildirge şifresi ile aynı anda birden fazla bilgisayar üzerinden giriş yapılması, işe giriş bildirgesinin silinmesi gibi durumlarda işe giriş bildirgelerinin sistemde görünmeyeceğini, işe giriş bildirgesinin yanlış iş yeri numarası üzerinden verilmesi halinde yeni iş yeri bildirgesinin düzenlenmeyeceğini kaydetti.

Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu