HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

Selçuk Üniversitesinde bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

4.04.2022 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

İklim değişikliğinin gündemden düşmediği bir dönemde Selçuk Üniversitesinde, hem bugünümüz hem de geleceğimiz için önemli bir etkinlik düzenlendi. Merhum yazar ve şair Abdurrahim Karakoç adına oluşturulan hatıra ormanında bin 500 fidan, toprakla buluşturuldu.

Selçuk Üniversitesi, Konya Orman Bölge Müdürlüğü ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün iş birliğiyle, “Tabiata Can, Fidana Hayat, Geleceğe Nefes, Eğitime Açık, İstihdama Destek Olacağız” sloganı ile Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’ndeki

Ardıçlı Mevki ağaçlandırma alanında fidan dikme etkinliği düzenlendi.

“ORMANLARIMIZ, GELECEĞE NEFES OLACAK”

Ülkemizin geleceğine nefes olacak fidanları dikmek istediklerini belirten Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, “Bu dikeceğimiz fidanları da Abdurrahim Karakoç’a armağan etmek istiyoruz. Dünyanın en önemli gündem başlığı iklim değişikliği ve buna bağlı orman varlığının korunmasıdır. Nerede bir ormana zarar geliyorsa bundan hepimiz etkileniyoruz. Ülkemizin yeşiline katkı sağlamak için burada toplandık. Bin 500 adet fidanı toprakla buluşturacağız. Ormanlarımız, geleceğe nefes olacak. Bu alanda 2019 yılında Selçuk Üniversitesi ile 21 bin fidanı toprakla buluşturduk.” dedi.  

“FİDANLAR, TÜM CANLILAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş de “Yeşil alanların artırılması, erozyonun önlenmesi, fidan dikme alışkanlığının kazandırılması için yüzlerce fidanı toprakla buluşturacağız. Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinin çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak ve çevre konusunda farkındalığı artırmak amacıyla toprakta can bulacak olan fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılar için nefes, barınak, eğitim ve istihdam alanı olacak.” diye konuştu.  

“ABDURRAHİM KARAKOÇ, ÇEVRE DOSTU BİRİYDİ”

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç ise “Böyle bir projenin ortaya çıkmasında, rahmetli babamın isminin projede yer almasında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a özellikle teşekkür ediyorum. Türk toplumunun her kesiminde iz bırakan, gençliğin yetişmesinde önemli bir rolü olan edebiyat/sanat kişiliklerinin, bu tür etkinlerle anılması gelecek adına umut verici. Babam bütün şiirlerinde dağlara, tabiata aşık biriydi. Şiirlerinde bunları vurguladı. Babam; çevre dostu, ülkesine ve milletine aşık, kendisini bu millete adayan bir şairdi.” ifadelerini kullandı.  

“BİR AĞAÇ, BİN NEFES DEMEK”

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, “Abdurrahim Karakoç’u rahmetle anıyorum. Ülkemizin yetiştirdiği yazar, şair, düşünce adamı, her türlü güzelliğin bir arada olduğu, her açıdan örnek alınan, bir neslin yetişmesine öncülük eden biriydi. Bir ağaç, bin nefes demek. Binlerce canlıyı hayata kavuşturuyor. Küresel ısınmanın gündemde olduğu bir dönemde ağaç dikmek, ulvi bir vazifedir. Buradaki ağaç dikimi, gelecek nesiller için de çok önemli. Selçuk Üniversitesi olarak bu tarz etkinliklere devam edeceğiz.” dedi.  

“HEDEFİMİZ, DAHA ÇOK YEŞİL VATAN”

Ülkemizin geleceğini koruyabilecek, ülkemize nefes aldıracak projelere imza atıldığını dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Tüm dünyada küresel iklim değişikliği konusuna hassasiyet gösteriliyor. Ülkemiz de Paris İklim Antlaşması’nı imzalayarak bu sürece dahil oldu. Ülke ve millet olarak bütün dünyadaki çabaların daha önünde bir çaba ortaya koymaya çalışıyoruz. Hükümetimiz döneminde 5 buçuk milyar fidan toprakla buluşturuldu. 7 milyar fidanı hedefliyoruz. Ağaç dikerek hem dünyevi hem uhrevi bir faaliyeti yürütüyoruz. Buradaki dersimiz orman, konumuz yeşil vatan, hedefimiz de daha çok yeşil vatan. Bu ormana Abdurrahim Karakoç’un isminin verilmesi takdire şayan. Gençlerden ülkemizin yeşilini korumalarını ve geleceğine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Abdurrahim Karakoç gibi şairlerimizi, düşünce adamlarımızı tanımalıyız. Eserlerini okumalıyız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından merhum yazar ve şair Abdurrahim Karakoç adına oluşturulan hatıra ormanında bin 500 fidan, toprakla buluşturuldu.

 

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88

iletisim@selcuk.edu.tr

ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

      

68476
Öğrenci
390572
Mezun
3114
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu