15.01.2025 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Selçuk Üniversitesinde “Direnişten Dirilişe Filistin” adlı panel gerçekleştirildi. Panelde “Siyonizm”, “Gazze’de Çocuk Olmak”, “Osmanlı’daki Filistin Politikası”, “Filistin Topraklarının Kutsallığı” gibi başlıklar ele alındı.
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Konya Anadolu Mektebi İl Programı kapsamında düzenlenen Direnişten Dirilişe Filistin Paneli, Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, panelin açılışında yaptığı konuşmasında Filistin’de yaşananların hafızalardan silinmeyeceğini belirterek direnişin başarıya ulaşacağına inandığını söyledi. Kitap okumanın önemine de dikkat çeken Bayramoğlu, “Edindiğimiz bilgilerin gelişimimize katkı sağlayabilmesi için okuduklarımızı anlayabilmemiz ve bunu hayatımıza tatbik edebilmemiz gerekiyor. Bunun için çok okumak, en üst düzeyde etkili yöntemlerden bir tanesi. Bilgilerin insan zihninde mana kazanması ve uygulanmasına İslam terminolojisinde, dini terminolojide tefekkür diyoruz. Tefekkür olmadığı zaman bilginin çokluğu insana fayda sağlamaz” diye konuştu.
Emine Ebrar Bağcı’nın başkanlığında gerçekleştirilen panelde Elif Kalaycı “Siyonizm Düşü” başlıklı sunumunda siyonizmin gelişimi ve Yahudiler hakkında bilgi vererek zulme karşı çaba ve birlik göstermenin önemine vurgu yaptı. Kübra Nur Bayrakdar, “Gazze’de Çocuk Olmak” adlı sunumunda İsrail’in çocukları canice katlettiğini, bunu da vaat edilmiş toprakları gerekçe göstererek gerçekleştirdiğini söyledi. Sümeyye Şen “Osmanlı Döneminde Filistin Politikası” başlıklı sunumunda Yavuz Sultan Selim zamanında Filistin topraklarının Osmanlı’ya katıldığını belirterek bölgede adil ve koruyucu bir yönetim anlayışının sürdürüldüğünü anlattı. Sema Yüksel de “Semavi Dinler için Filistin’in Kutsallığı” adlı sunumunda Filistin’in tüm semavi dinler açısından önemli olduğunu hatırlattı.
Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Güçlü, özellikle son 150 yılda Balkanlarda, Orta Doğu’da, Kuzey Afrika’da Müslümanların tahribata ve ıstıraba uğradığını söyledi. Birlikte hareket etme kabiliyetinin Osmanlı’nın çöküşüyle ortadan kaybolduğunu anlatan Güçlü, Türk Devletleri Teşkilatına değinerek gençlerin sorumluluk bilinciyle çok çalışmaları gerektiğini vurguladı.
Anadolu Mektebi Merkez Ofis Koordinatörü Fatih Akbay, mağdur olanların çoğunlukla Müslümanlar olduğunu belirterek birlik ve beraberlik ruhunun önemini aktardı. Panel, belge ve ödül takdimiyle sona erdi.