HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde genç hekimler diplomalarına kavuştu

Selçuk Üniversitesinde genç hekimler diplomalarına kavuştu

1.07.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’nde 210 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen törende, hekimlik mesleğine adım atan mezunların Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasında yer alan Selçuk Üniversitesinde diplomalarına kavuştuğunu söyledi. Hekimliğin teşhis ve tedavi etme ile tedavi sonucunu gözetleme aşamalarına sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çiftci, mesleki karar alma sürecini hekim – hikmet ilişkisi kapsamında anlattı. Bilginin önemini belirten Prof. Dr. Çiftçi, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, genç hekimleri Fakülteden mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Türkiye’nin kendi kendine yetecek bir ülke olabilmesi için gençlere önemli görevler düştüğünü dile getiren Prof. Dr. Selvi, “Gençler; sizin zekanız, hayata bakış açınız, ümitli davranışlarınız hepimize güç katacak.” dedi. Prof. Dr. Selvi, çalışmaya ihtiyaç olduğunu, umudun her zaman için var olduğunu sözlerine ekledi.

Dönem birincisi Dr. Şahsenem Dilli’nin konuşmasının ardından öğrenci temsilcisi ve dönem temsilcilerine teşekkür belgesi takdim edildi. Genç hekimlere belgelerinin verildiği tören, hekimlik yemini ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Törene Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Koplay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, öğretim elemanları ve aileler katıldı.

61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu