Selçuk Üniversitesinde I. Ulusal Geleceğin İzinde Geleneksel Türk Sanatları Sempozyumu gerçekleştirildi

10.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen ve 2 gün süren I. Ulusal Geleneğin İzinde Geleneksel Türk Sanatları Sempozyumu, Sergisi ve Bölüm Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.

11 yıl önce vefat eden Fakültenin Eski Dekanı, Hattat Prof. Dr. Fevzi Günüç’ün anısına armağan edilen program, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören sempozyuma Türkiye’deki farklı üniversitelerin Geleneksel Türk Sanatları Bölümünden 20 bölüm başkanı, akademisyenler ve sanatçılar katıldı.

35 bildirinin sunulduğu programda, 56 eser sergilendi. Program kapsamında bölüm başkanları toplantısı da yapıldı. Çok sayıda misafirin katıldığı toplantı, öğrencilerin yanı sıra bilim ve sanat meraklılarını da bir araya getirdi.