HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı yapıldı

Selçuk Üniversitesinde İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı yapıldı

18.05.2024 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 19. İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Müze binası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat,  Dekan Prof. Dr. Rabia Köse Doğan, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve akademisyenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren SÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia Köse Doğan şunları söyledi: “Üniversitemiz Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak 19. İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. İç mimarlık eğitiminde akreditasyon sürecinin bütün detayları ile ele alınacağı toplantının amacı akredite olan programları ile akreditasyona başvuracak olan programlar arasında deneyim paylaşımını sağlamak ve bir akreditasyon rehberi oluşturmak. Bu kapsamda başta iç mimarlık eğitim programlarını akredite eden Tasarım ve Planlama Akreditasyon Derneğine başvuru sürecinden söz edilerek Yaşar Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi akreditasyon koordinatörleri deneyim paylaşımları yapacak. Sonrasında değerlendirici bakış açısı ve YÖKAK kalite süreçlerine kapsamlı olarak yer verilecek. Üniversitemiz de şu an akreditasyon sürecine hazırlık aşamasında bulunuyor. Bu kapsamda toplantının verimli geçmesini ve akreditasyon başvurusu yapacak olan programlara yol göstermesini diliyorum.”

Selçuk Üniversitesi hakkında konuklara detaylı bilgilendirmelerde bulanan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, “Üniversitemiz 1908 yılında kuruluşu itibarıyla gerçekten eski, temeli oturmuş, ülkemizdeki üniversiteler içerisinde hacmiyle belli bir yerde olan büyük bir üniversitedir.  24 fakültesi, 23 meslek yüksekokulu, 5 yüksekokulu, 7 enstitüsü, 1 konservatuvarı, 52 araştırma merkezi; 70 binin üzerinde ön lisans ve lisans, 10 bine yakın lisansüstü öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesinin farklı sıralama kuruluşlarında elde ettiği başarıların yapılan çalışmaların karşılığında elde edildiğinden söz eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Polat, “Üniversitemiz, 37 Engelsiz Bayrak Ödülü alarak Türkiye’de birinci oldu. TEKNOFEST’te aldığımız 30 civarında ödülümüz var. YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni aldık. Bizim yönetimsel amacımız; tasarruf temelli hareket etmek, Üniversitemizin kendine yetebilmesini sağlamak ve geri dönüşüm kaynaklarını sonuna kadar kullanmaktır.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Polat, 19. İç Mimarlık Bölüm Başkanları Toplantısı’nın Selçuk Üniversitesinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek toplantının katılım sağlayan herkese fayda getirmesini diledi.

Başkent Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Betül Bilge Özdamar “Akreditasyon Süreci”, Işık Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Osman Demirbaş “Değerlendirici Bakış Açısıyla İç Mimarlıkta Akreditasyon”, Kadir Has Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Banu Manav ise “YÖKAK Kalite Değerlendirme Süreci ve İç Mimarlık” konularında sunum yaptı.

Medya
68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu