Selçuk Üniversitesinde Kamu İhale Kurumu Teknik Şartname Hazırlanması Eğitimi

25.06.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından hizmet içi eğitim programı kapsamında Kamu İhale Kurumu Teknik Şartname Hazırlanması Eğitimi verildi.

Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde görev yapan idari personelin katılımıyla Sultan Alparslan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim, ilçelerde görevli personel için çevrim içi olarak aktarıldı.

Kamu İhale Uzmanı Doğukan Demirci; kamu alımlarına genel bakış, ihtiyacın belirlenmesi, teknik şartnamelere ilişkin kurallar, numune, katalog, demonstrasyon, yaklaşık maliyet, teknik şartnamede değişiklik, teknik şartnameye ilişkin başvurular ve Kamu İhale Kurulu Emsal Kararları konuları hakkında bilgi verdi.

Demirci, ayrıca mevzuat değişikliklerine yönelik ortak hükümler, yapım işleri, hizmet ve mal alımlarına ilişkin değişiklikler ile kamu alımlarının elektronik ortamda yapılmasını içeren uygulama yönetmeliğini de anlattı.

Yoğun katılımla yapılan eğitim, soru - cevap bölümünün ardından sona erdi.