HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde Kırsal Kalkınma Çalıştayı

Selçuk Üniversitesinde Kırsal Kalkınma Çalıştayı

26.12.2024 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Mevlana Kalkınma Ajansı ve Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Kırsal Kalkınma Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında kırsal kalkınmanın geliştirilmesine yönelik politikalar ele alındı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, SÜ Müze Binası’nda düzenlenen çalıştayın açılışında Selçuk Üniversitesinin bölge ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan en önemli üniversiteler arasında yer aldığını belirterek böyle önemli bir programda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Kırsal kalkınma konusunda Üniversite bünyesinde bulunan Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesinin kıymetli çalışmalara imza attığını ifade eden Prof. Dr. Bayramoğlu, “Bugün itibarıyla dünya tarım sektörünü incelediğimizde Türkiye tarım sektörünün ciddi bir mesafe aldığını, gelişmişlik gösterdiğini, hem birim başına verimlilik hem sektörel organizasyon açısından Bakanlık teşkilatlarıyla STK’leriyle çiftçisiyle büyük bir başarıya imza attığını akademik parametrelerle yakından ilgilenen biri olarak ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı da kırsal kesime yönelik uygulanacak politikalar ile bölgede yaşayan insanların hayat kalitesinin artırılmasının önemini anlattı. Bu çerçevede Mevlana Kalkınma Ajansı olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları aktaran Bostancı, “Mevlana Kalkınma Ajansı olarak bölgemizin kırsal alanlarının refah seviyesinin artırılması ve bölgedeki gelişmişlik farklarının azaltılması amacıyla bölge planımız ve bugün inşallah çalıştaydan çıkacak somut öneriler ışığında elimizden geleni yapmaya, paydaşlarla iş birliği içinde çalışmalar gerçekleştirmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu’nun başkanlığındaki panele geçildi. Panelde Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cennet Oğuz “Tarım ve Kırsal Kalkınma; Konya İli Örneği”, BM Uluslararası Gıda Fonu Türkiye Temsilcisi Doç. Dr. Taylan Kıymaz “Kırsal Kalkınmanın Finansmanı”, Tarım ve Orman Bakanlığı Teşkilatlanma Daire Başkanı Fatih Kara ise “Kırsalda Örgütlenme Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklarında konuşma gerçekleştirdi. Çalıştay kapsamında konuya ilişkin çeşitli oturumlar yapıldı.

68622
Öğrenci
390437
Mezun
3087
Akademik Personel
4344
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu