HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde mühendislik alanlarındaki yenilikler konuşuldu

Selçuk Üniversitesinde mühendislik alanlarındaki yenilikler konuşuldu

17.11.2022 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından mühendislik alanlarındaki en son bilgi ve yenilikleri paylaşmak amacıyla düzenlenen 6. Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı (ICENTE’22) başladı. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen açılış programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken de katıldı.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin organizasyonu ile çevrim içi olarak düzenlenen 6. Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı’na (6th International Conference on Engineering Technologies), Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Konferans Başkanı ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şakir Taşdemir ile ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili alanlarda çalışan akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

“BİLGİSAYAR VE YAZILIM TEKNOLOJİLERİ, VAZGEÇİLMEZ BİR UNSUR HALİNE GELDİ”

Konferansın açılışında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, “Bu konferansın özgün bilimsel sunumlarının, bilgisayar teknolojileri ile ilgili mühendislik bilimine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Özellikle son yıllarda bilgisayar ve yazılım teknolojilerinin sosyal bilimler de dahil olmak üzere tıp ve doğa bilimlerinin destekleyici ve vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini düşünüyorum. Özellikle son 10 yılda veteriner hekimliği ile ilgili çalışmalarımda bilgisayar mühendisleri ya teknik katkılarda bulundular ya da araştırmalara doğrudan dahil oldular. Sonuç olarak bu seçkin sempozyumda sunulan bilimsel sunumların ve yenilikçi yaklaşımların, bilgisayar mühendisliği alanına ve Üniversitemizin bilimsel reytingine önemli katkılar sağlamasını ve gelecekte bilgisayar bilimleri alanında yapılacak çalışmalara ışık tutmasını temenni ederim.” dedi.  

MÜHENDİSLİK ALANLARINDAKİ EN SON BİLGİ VE YENİLİKLER PAYLAŞILACAK

6. Uluslararası Mühendislik Teknolojileri Konferansı (ICENTE 2022) üç gün boyunca çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Mühendislik dallarının (Biyomedikal, Bilgisayar, Elektrik & Elektronik, Makine, Mekatronik, Metalurji & Malzeme ve İnşaat Mühendisliği) birleşiminden oluşan multidisipliner bir konferans olan ICENTE'22’nin temel amacı, mühendislik alanlarındaki en son bilgi ve yenilikleri paylaşmak ve tartışmak için bir platform sağlamak. Bu sayede akademisyenler, bilim insanları ve araştırmacılar, mühendislik disiplininin farklı alanlarındaki bilgi ve birikimlerini paylaşma fırsatı bulacak. Gönderilen bildiriler, Bilim Kurulu tarafından değerlendirilecek ve uygun görülenler kongrede sunulacak.

Medya
68476
Öğrenci
390572
Mezun
3114
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu