HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde mütercim ve tercümanların mezuniyet sevinci

Selçuk Üniversitesinde mütercim ve tercümanların mezuniyet sevinci

31.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümünde 134 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrencilerin Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasında yer alan bir eğitim kurumundan mezun olarak ülkede ve yurt dışında temsil görevinde bulunacaklarını söyledi. Mütercim ve tercümanlık mesleğinin dünyada stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Eken, “Bambaşka formatta hayata atılacaksınız. İş ve normal hayatınızda Rabbimin sizlere hayırlı, sağlıklı uzun ömür vermesini, mesleğinizde başarılı olmanızı, güzel mevkilere gelmenizi temenni ediyorum.” dedi.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hacıgökmen, “Her sonun bir başlangıcı vardır, biz ona inanıyoruz. Başlangıç yolunda kariyer basamaklarını teker teker yükseleceğinize, aşacağınıza inanıyoruz. Kariyer basamaklarını aşarken hocalarımızın size verdiği yabancı dil ile birlikte yabancı kültür ve medeniyetlerin yanında kendi kültürünüzü, dilinizi unutmayın. Anlatınız ve ona sahip çıkınız. Devletinize, milletinize görev ve sorumluluğunuzu yerine getiriniz. Bu yolun da sizi başarıya ulaştıracağına emin olunuz.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı, Mütercim ve Tercümanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Onur Köksal, öğrencilerin önemli bir meslek edindiğini belirterek “Osmanlı eğer birçok toprak kaybetmiş ise maalesef Osmanlı’nın içerisinde bulunan hainlerin yüzünden kaybetmiştir. Osmanlı savaşta kazandığı birçok toprağı maalesef devşirmelerden oluşan çevirmenlerin yüzünden masa başında kaybetmiştir. O yüzden içinde bulunduğunuz mesleği önemseyin. Mesleğiniz sıradan bir meslek değil.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri takdim edildi. Mezun olan öğrencilere belgelerinin verildiği tören, kep atma seremonisiyle sona erdi.

65200
Öğrenci
383528
Mezun
3117
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu