HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

Selçuk Üniversitesinde pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi

9.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesinde Dünya Sağlık için Hareket Et Günü kapsamında “Sen de Bisikletini Alıp Sağlık için Pedal Çevirmek İster misin?” sloganıyla bisiklet turu yapıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Topluluğu ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde düzenlenen etkinliğe Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Ali Cebirbay, yaptığı açıklamada “Fiziksel aktiviteye dikkat çekebilmek, son yıllarda tüm dünyanın konuştuğu sürdürülebilirlik, iklim krizi gibi dünyanın içinde bulunduğu durumları aşmak, karbon emisyonu ile karbon ayak izinin azaltılması, trafik yoğunluğunun düşürülmesi gibi konularda farkındalık oluşturmak istedik. Öğrencilerimizin de konuyla ilgili bilinçlenmesini sağlamayı ve kampüsümüzde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan bir etkinlik yapıyoruz. Her yıl yaptığımız bu etkinliğimize çok sayıda öğrenci topluluğundan katılımlar gerçekleşiyor.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Mehmet Kaan Altunok da fiziksel aktiviteyi teşvik eden etkinlikte bir araya geldiklerini ifade ederek bu tür etkinliklerin insan sağlığı açısından önemini aktardı.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu Başkanı Sena Şıh ise anlamlı ve güzel bir etkinlikte buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Medya
67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu