HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde Teknoloji ve İnovasyon Sempozyumu düzenlendi

Selçuk Üniversitesinde Teknoloji ve İnovasyon Sempozyumu düzenlendi

7.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gençlik Vadisi Koordinatörlüğü, Milli ve Yerli Sancak Topluluğu ile Algoritma ve Yapay Zeka Topluluğu tarafından 2. Uluslararası Teknoloji ve İnovasyon Öğrenci Sempozyumu düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Müze Binası’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Gençlik Vadisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, “Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde, ekonomide, teknolojide ve kültürel alanda daha belirgin bir konuma gelmesi ve dünya sahnesinde liderlik rolü üstlenmesi beklentisini ifade eden Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin daha etkili, güçlü ve öncü bir rol oynamasını değerli mühendislerle hep beraber inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin yerli ve milli teknolojiye yönelik attığı adımlar ve bu alanda elde ettiği başarıların uluslararası platformlarda dikkat çektiğini belirten Selçuk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk da “Öğrencilerimizin bu tür etkinlikleri düzenlemesini umut verici ve takdire şayan buluyorum. Bu tip inisiyatiflerin alınması, gençlerin potansiyelini ortaya koymaları ve kendi alanlarında önemli adımlar atmaları açısından oldukça önemli rol oynuyor.” diye konuştu.

Teknolojiyi iyi yönde kullanmanın önemine dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci ise “Teknolojiyi zalimlerin yanında değil, mazlumların yanında kullanabilmek önemli. Zalimlerin bütün dünyanın gözü önünde ne büyük zararlar verebildiğini görüyoruz ve üzülüyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Biz millet olarak, ülke olarak teknolojiyi üreteceğiz ve mazlumların yanında kullanacağız, zalimlerin karşısında olacağız.” dedi.

Konya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Selçuk Üniversitesi Akşehir Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Sarıçoban, akademisyenler ve öğrencileri katıldığı sempozyum, 10 Aralık’ta sona erecek. 11 farklı ülkeden bilim insanlarının katıldığı sempozyumda 92 makale sunulacak.

Medya
68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu