HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinin de paydaşı olduğu projeye Avrupa Birliği’nden destek

Selçuk Üniversitesinin de paydaşı olduğu projeye Avrupa Birliği’nden destek

19.07.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesinin de paydaşı olduğu “Pedagogical Device with Ecological Intelligence for a Transdisciplinary Teaching of Art, Design” (Sanat, Tasarım ve Dijital Medyanın Disiplinlerarası Öğretimi için Ekolojik Zeka Eğitim Cihazının Geliştirilmesi) adlı proje, Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Türkiye’den Selçuk ve Galatasaray Üniversitesi; Tunus’tan Sfax, Monastır ve Gafsa Üniversitesi; Fransa’dan Dijon Sanat Okulu ile Yunanistan’dan Hellenic Üniversitenin hazırladığı “Pedagogical Device with Ecological İntelligence for a Transdisciplinary Teaching of Art, Design” (Sanat, Tasarım ve Dijital Medyanın Disiplinlerarası Öğretimi için Ekolojik Zeka Eğitim Cihazının Geliştirilmesi) başlıklı proje, The Capacity Building in Higher Education (ERASMUS-EDU-2024-CBHE-STRAND-2) kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Projeyle akademik ve pedagojik becerilerin geliştirilmesinin yanı sıra döngüsel ekonomiyi teşvik eden çevreci tasarım düşüncesinin Ar-Ge ile eğitime dahil edilmesi amaçlanıyor. Hazırlanan proje, mezunların istihdam edilebilirliğine, entegrasyonuna ve hareketliliklerine katkı sağlayacak.

Proje 3 yıl boyunca yükseköğretim ortakları Selçuk ve Galatasaray Üniversitesi; Tunus’tan Sfax, Monastır ve Gafsa Üniversitesi; Fransa’dan Dijon Sanat Okulu ile Yunanistan’dan Hellenic Üniversitenin çalışmalarıyla devam edecek.

Selçuk Üniversitesinden Öğr. Üyesi Prof. Dr. Recai Kuş yürütücülüğünde gerçekleştirilecek projede Teknoloji, Mimarlık ve Tasarım, Güzel Sanatlar ve Eğitim Fakültesinden akademisyenler görev alacak.

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Recai Kuş projeyle ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Projemiz, devrim niteliğinde bir pedagojik yöntemin disiplinler arası öğretim modülleri içerisinde entegrasyon üzerine düşünmek, öğrencilerin istihdam edilebilirliklerini, entegrasyonlarını ve hareketliliklerini teşvik etmek için çeşitli fırsatlara olanak tanıdığından verilen eğitimi yakından ve kapsamlı bir şekilde etkileyecektir.”

Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu