HIZLI ERİŞİM
Haberler

SÜ Hemşirelik Fakültesi Üniforma Giyme Töreni yapıldı

SÜ Hemşirelik Fakültesi Üniforma Giyme Töreni yapıldı

13.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından “2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Üniforma Giyme Töreni” düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Üniforma Giyme Töreni yapıldı. Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Yılmaz, dekan yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

SÜ Hemşirelik Fakültesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Dekan Prof. Dr. Sema Yılmaz, “Hemşirelik mesleği, sağlık sektörünün temel taşlarından biridir; sağlık bakımının sürdürülebilirliğiyle ve etkinliği açısından hayati bir rol oynar. Toplum, hemşireleri üniformasıyla tanır. Üniforma bir aidiyet ve kimlik göstergesidir. Hemşirelik için üniforma bakımın, hastaya karşı merhametin, dürüstlüğün ve güvenin gizli bir sözleşmesi niteliğindedir. Bu nedenle üniforma iş kıyafeti veya meslek aidiyetinin olmasının çok ötesinde, sizler için, sorumlulukların da temsiliyeti niteliğindedir. Bugünden itibaren üniformanızı gururla taşıyacaksınız. Sizlerin sadece başarı odaklı değil; aynı zamanda insana ve değere odaklı, önemseyen, sorgulayan, araştıran hemşireler olmanızı istiyoruz. Bu üniformayı bugün nasıl gururla lekesiz taşıyorsanız, eğitim süreciniz ve mesleki hayatınız boyunca da gururla taşımanızı temenni ediyorum. Üniformalarını giyecek olan öğrencilerimizi kutluyor, mesleki yaşantılarında başarılar diliyorum. Hemşirelik mesleğine ilk adımınız sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin heyecanını paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, “Selçuk Üniversitesi yönetimi olarak 4 yıldır kampüsümüzde öğrencilerimiz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Öğrencilerimizin 4 yıl süren üniversite eğitimini dolu dolu yaşamalarını istiyoruz. Bu noktada Üniversitemizde yapılan güzel etkinliklerde anılar biriktirmeniz sizin için çok önemli. Birinci sınıfların üniforma giymesi bir dönüm noktası ve mesleğe ilk adımdır.  Buradan donanımlı hemşireler olarak mezun olmanızı istiyoruz. Kaliteli mezunlarımız olarak faaliyet alanlarınızda bizleri temsil etmeniz büyük önem taşıyor. Sağlık çalışanlarının hepsine büyük bir değer veriyoruz. Çok önemli bir meslek icra ediyorsunuz. Bu eğitim öğretim sürecinden sonra da işinizi sabırla ve sevgiyle yapacağınızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından yeni ünvan alan akademisyenlere cübbeleri giydirildi. 2023-2024 eğitim öğretim yılında akademik başarı gösteren öğretim üyesi ve elemanlarına ise başarı belgeleri takdim edildi.

Hemşirelik Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grup müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Üniforma töreni öncesi 1. sınıf öğrencisi Dilara Sütçü, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Ardından akademisyenler tarafından öğrencilere yaka kartları takıldı.

Medya
61599
Öğrenci
387008
Mezun
3115
Akademik Personel
4391
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu