HIZLI ERİŞİM
Haberler

SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde mezuniyet heyecanı

SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinde mezuniyet heyecanı

14.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Dekan Prof. Dr. Emine Arslan,  Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli, dekan yardımcıları, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Konya Şube Başkanı Mustafa Topak, akademisyenlere, öğrenciler ve aileler katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesini birincilikle bitiren Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu Fadime Er, başarısını ve mezuniyet sevincini şöyle dile getirdi: “Bizler, Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunları olarak köklü ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip donanımlı ve bilgili bir kuşağız. İşte bu bilinçle hayata sımsıkı sarılacak, hak ettiğimiz yerlere geleceğiz. Bizden sonraki kuşaklar için örnek olacağız. Bizlere her türlü maddi ve manevi desteği sağlayan, her daim yanımızda olan, varlıklarından tarif edilemeyecek mutluluk ve güven duyduğumuz ailelerimize, saygı değer hocalarımıza, sınıf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan tören açılışında yaptığı konuşmada, “Mesleki alanda nitelikli, devletine, milletine ve bayrağına sahip çıkan, toplumsal değerlerini özümseyen, insan ilişkilerinde başarılı, öğrenmeye araştırmaya yatkın sağlık lisansiyerleri yetiştirmek en önemli önceliğimizdir. Fakültemizde kazandığınız mesleki becerilerle, severek ve inançla ülkemize hizmet etmeniz en büyük arzumuzdur. İnanın gözümüz arkada değil. Çünkü sizler adını, payitahtı Konya olan Anadolu Selçuklu medeniyetinden alan 115 yıllık kadim ve köklü Selçuk Üniversitesinin kültürüyle yetişmiş bireylersiniz. Kıymetli velilerimiz; bize emanet ettiğiniz, üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz gözbebekleriniz, yeni bir hayata başlıyor. Biz, onları sadece mesleki becerileri ile değil, yüksek insani değerler ile donattık. İnsana hizmet eden çok kutsal bir alanda çalışacaklar. Onlarla gurur duyuyoruz ve biliyoruz ki bundan sonra da onların yaptıklarını gördükçe siz de gururlanacaksınız. Gözünüzden sakındığınız evlatlarınızın bugünlere gelmelerinde en büyük emek ve hak sahibi olan siz değerli velilere şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin mezuniyet sevincini paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, “Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Üniversitemizin en büyük fakültelerinden biridir. 3 bin 500 öğrencisiyle ve birçok bölümüyle eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.  İnsanın hayatında önemli bir nokta, üniversiteden mezun olmaktır. Bugün aileler için mezunlardan çok daha önemli, çünkü çocuklarının burada diplomalarını alarak bir meslek mensubu olmalarını görmek gurur verici. Öncelikle ailelerinize, sizlere üniversite eğitimi fırsatını tanıdıkları ve dört yıl boyunca her türlü desteği sağladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Kıymetli hocalarımıza da gençlerimizin üzerinden ellerini çekmeden sabırla yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Üniversitemiz, ülkemizin en iyi ve en büyük üniversitelerinden biridir. Selçuk Üniversitesi mezunu olarak sağlık çalışanları içinde bir nefer olacaksınız. İşiniz meşakkatli, sabır göstermeniz ve sevmeniz lazım. Bu noktada da işinize sahip çıkmanızı istiyorum. Çünkü diğer meslek gruplarından çok farklı. İşinizi doğru, dürüst ve gereği şeklinde yerine getirmenizi, hocalarınız olarak bekliyoruz. Hepinizin mezuniyetini kutluyorum. ”dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesini dereceyle bitiren öğrencilere plaket takdim edildi.

Ardından Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı sonunda mezun olan öğrenciler, hep birlikte kep atarak mezuniyet sevincini yaşadılar.

Medya
65200
Öğrenci
383528
Mezun
3117
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu