HIZLI ERİŞİM
Haberler

SÜ'de “Filistin’de Soykırım ve Tarım” konulu panel yapıldı

SÜ'de “Filistin’de Soykırım ve Tarım” konulu panel yapıldı

30.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “Filistin’de Soykırım ve Tarım” konulu panel gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Dekan Prof. Dr. Sait Gezgin, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gezgin şunları söyledi: “Yaklaşık 8 aydır çoğumuz televizyonları ağlayarak, kahrolarak izliyoruz. Dünyanın en büyük terörist ülkesi Amerika Birleşik Devletleri ve İngilizlerin maşası terörist İsrail hiçbir yasa ve insan hakları tanımadan devamlı bir şekilde soykırım yapıyor. Müslüman ülkeler olarak bizler, kınamayla tepki göstermeye çalışıyoruz. Biz Üniversite olarak da dualarımıza ve kınamalarımıza devam edeceğiz.  Bugünkü panelimizde de çevrenin, tarımın, doğanın ne kadar katledildiğini ve asıl hedeflerinin ne olduğunu, bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Birbirimizden ne kadar farklı düşünürsek düşünelim ülkemizi, davamızı, dinimizi, milletimizi savunmak için bir arada durabilmemiz lazım. Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak bu katliamın karşısında olduğumuzu belirtiyoruz. Bu soykırımın bir an evvel durdurulmasını istiyoruz, batıdaki ve İslam dünyasındaki tepkilerin de şahlanarak artması gerektiğini düşünüyoruz.”

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in yaptığı  “Filistin’de Soykırım ve Tarım” konulu panelde Prof. Dr. Ali Sabır “Filistin’de Yaşananlar ve Biyolojik Çeşitlilik”,  Filistinli Öğrenci Topluluğu Temsilcisi Mahmut Nazzal “Soykırım ve Filistin’de Tarımsal Yaşam”, Dr. Öğr. Üyesi Mithat Direk ise “Tarihin Işığında Filistin Bölgesinin Tarıma Etkisi” başlıklarında sunum yaptı.

65200
Öğrenci
383528
Mezun
3117
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu