HIZLI ERİŞİM
Haberler

SÜ’de “Sağlık Alanında Çalışan Çocuk Gelişimciler Paneli” yapıldı

SÜ’de “Sağlık Alanında Çalışan Çocuk Gelişimciler Paneli” yapıldı

20.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Çocuk Gelişimciler Günü kapsamında düzenlenen “Sağlık Alanında Çalışan Çocuk Gelişimciler Paneli” gerçekleştirildi.

 Müze binası konferans salonunda gerçekleşen programa Dekan Prof. Dr. Emine Arslan, dekan yardımcıları, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Zeliha Üzümcü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın başlangıcında Doç. Dr. Fatma Ülkü Yıldız’ın küratörlüğünü yaptığı “Duyu Materyalleri Tasarım Sergisi”nin açılışı gerçekleştirilerek Doç. Dr. Özden Kuşçu önderliğinde Çocuk Gelişim Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi verildi.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kezban Tepeli, “Çocuklar, toplumun özel ve hassas bir şekilde korunması gereken kesimini oluşturuyor. Onlar; toplumun gelecek kuşakları, umudu ve güç kaynağıdır. Bu nedenle çocuklar güçlü ve mutlu yarınların güvencesidir. Bu bağlamda çocukların gelişimlerine gereken önem ve değer verilmelidir. Çocuk gelişimi insanoğlunun doğumundan ergenlik çağının sonuna kadar geçen süre zarfında geçirdiği psikolojik ve duygusal evrimi konu alan akademik bir disiplindir. Bugünkü amacımız, 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü kutlamalarıyla farkındalık yaratarak çocuk gelişimcisi mesleğinin önemini vurgulamak ve alanda karşılaştığımız sorunlara çözüm üretebilmektir.” ifadelerini kullandı.

 SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, “Her mesleğin muhakkak ayrı bir değeri ve önemi var, fakat çocuklara dokunan meslekler çok daha fazla önem arz ediyor. Çünkü çocuklar bir toplumun geleceğidir. Bugünün çocukları, yarının büyükleridir. Bizler, onları ne kadar bilinçli yetiştirirsek, ne kadar milli ve manevi değerlerimize bağlı yetiştirirsek gelecekte o kadar psikolojik olarak sağlıklı ve mutlu yetişkinler olacaklardır. İşte o zaman doğru, dürüst, vatanına, bayrağına sahip çıkan, insan haklarına saygılı, adil ve mesleğini hakkıyla yapan bireyler olacaklardır. Burada bütünsel olarak değerlendirdiğimizde sizlere de büyük iş düşüyor. Hem 0-18 yaş çocukların eğitiminde onların gelişimlerine katkı sağlayacaksınız hem de esas temelin atıldığı ailelerin çocuklarına yaklaşımın öneminin farkındalığını artırarak görev yapacaksınız. Layıkıyla mesleğinizi yapabilmeniz için tecrübeli akademik kadromuzla sizlerin eğitimini önemsiyoruz. Çocukları geleceğe hazırlayan siz çocuk gelişimcilerin ve çocuk gelişimci adaylarının gününü içtenlikle kutlarım.” diye konuştu.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Kezban Tepeli’nin yaptığı “Sağlık Alanında Çalışan Çocuk Gelişimciler Paneli”ne Konya Şehir Hastanesinden Uzm. Çocuk Gelişimci Ayşe Nur Kardeş,  2 No.lu Aile Sağlıklı Hayat Merkezinden Uzm. Çocuk Gelişimci Kübra Köseoğlu,  Akşehir Devlet Hastanesinden Uzm. Çocuk Gelişimci Esma Pekel Demircan, Karatay Şehit Uzm. Dr. Ekrem Karakaya Sağlıklı Hayat Merkezinden Çocuk Gelişimci Ali Ziya Sarı konuşmacı olarak katıldı. 

Uzm. Çocuk Gelişimci Ayşe Nur Kardeş ve Uzm. Çocuk Gelişimci Kübra Köseoğlu hastane ve sağlık merkezlerinde görev yapan çocuk gelişimcisinin çalışma alanları, görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi.

SÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu olarak sahada aktif çalışan Uzm. Çocuk Gelişimcileri Esma Pekel Demircan ile Ali Ziya Sarı ise atanma süreçlerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.    

Panel konuşmacılarına ve müzik dinletisini gerçekleştiren öğrencilere katkılarından dolayı Dekan Prof. Dr. Emine Arslan tarafından plaket takdim edildi.

 Programın sonunda öğrenciler geleneksel çocuk oyunları oynadı. Türk Kızılay Başkanlığı ise öğrencilere limonata ikramı yaptı.

Medya
65200
Öğrenci
383528
Mezun
3117
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu