HIZLI ERİŞİM
Haberler

SÜ’de 8. Geleneksel Otizm Farkındalık Etkinliği yapıldı

SÜ’de 8. Geleneksel Otizm Farkındalık Etkinliği yapıldı

25.04.2024 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Otizm Farkındalık Etkinliği gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun düzenlediği 8. Geleneksel Otizm Farkındalık Etkinliği Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda yapıldı. Programa SÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, müdür yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan SÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan, “Otizm, doğuştan gelişen nörolojik tabanlı bir bozukluktur. Belirtileri yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkıyor, bireylerin sosyal iletişim ve davranışlarını olumsuz etkiliyor. 2 Nisan 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ olarak ilan edildi. 1985 yılında her 2 bin 500 çocuktan birinde görülürken bugün her  36 çocuktan biri otizm tanısıyla dünyaya geliyor. Ama erken tanı yoğun ve sürekli eğitimle otizmli çocuklar yeniden doğabiliyor. En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimdir. Otizm eksiklik değil, farklılıktır. Otizmin farkındayız ve onların yanındayız. Bu etkinliği düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Etkinlik, müzik dinletisi ve bölüm öğrencilerinin dans gösterisiyle devam etti. Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulu öğrencilerinin sergiledikleri gösteriler ve müzik dinletisi beğeniyle izlendi. Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Medya
68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu