HIZLI ERİŞİM
Haberler

Türkiye’nin en genç Milletvekili Aydemir, SÜ’de öğrencilerle buluştu

Türkiye’nin en genç Milletvekili Aydemir, SÜ’de öğrencilerle buluştu

8.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi Hukuk Akademisi Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşi 28. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Dekan Prof. Dr. Berrin Akbulut, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Fakülte hakkında bilgilendirmelerde bulunan SÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Akbulut, Türkiye’nin en genç kadın milletvekilini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek söyleşiye katıldığı için teşekkür etti.

Selçuk Üniversitesinde gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğu ifade eden 28. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, “Ben de sizler gibi bir gençtim.  Savunma sanayi firmasında yazılım mühendisliği olarak çalışıyordum. Peki, nereden çıktı bu siyaset, derseniz de çok geri gitmeyeceğim. Aslında 18 yaşımdan beri bir gönüllülük esasıyla bulunduğum partimde yaptığım küçük küçük, sizler gibi böyle programlarla kendi tecrübelerime biraz daha kata kata büyüttüğüm bir siyasi hayatım oldu.18 yaşında ilde başladım. Genel Merkez Gençlik Kolları’nda çeşitli görevlerde bulundum. 3 yıl Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevinin ardından da partide vekil olarak sizleri temsil ediyor, Meclis’te çalışmalar yapmaya gayret ediyorum. Peki, neden buradayım?  Çünkü sizlerin de daha çok Meclis’te olmasını canıgönülden istiyorum ve bunun için gayret ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gençlere tavsiyelerde bulunan AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, “Gençler olarak her günümüzü biraz daha zenginleştirerek kendimizi ülkemizin geleceği için hazır hale getirmemiz gerekiyor. Evet, önümüzde Türkiye’nin en yakın seçimi 2028 yılında olacak. 2028 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinde daha çok gencin olması lazım. Çünkü gençleşen, dinamikleşen, değişen bir dünyaya adapte olan gençlerin sayesinde Türkiye daha iyi yere gelecek. Türkiye’nin genç nüfusuna baktığınızda yüzde 20 ve yüzde 30 arasında değişiyor. Ama bu genç nüfusu Meclis’te temsil eden 5 milletvekili olduğunu görüyoruz. O yüzden de 2028 seçimlerinde hepimizin daha çok aktif rol alması lazım.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Sayın Vekilim, gençlikten bahsetti. Ben de Türkiye’nin en genç rektörü olarak 4 yıldır Üniversitemize hizmet veriyorum. Bu anlamda mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. İlk rektörlük görevi verildiğinde dediler ki ‘Hocam ne yapacaksın, planın nedir?’ Dedim ki; Selçuk Üniversitesi gibi büyük bir çınara gençlik aşısı yapacağız. Gelecek nesillere daha güçlü bir ulu çınar yeşerteceğiz ve onlara teslim ederek sonrasındaki gelecek nesillere gururla anlatacakları bir Üniversite olması için çabalayacağız. Elhamdülillah, iyi bir noktaya geldik. Bugün Üniversitemiz araştırma üniversitesi statüsünde, bugün Üniversitemiz borçsuz bir üniversite, bugün Üniversitemiz bilimsel çalışmalarda hem akademisyenlerini hem öğrencilerini birçok anlamda destekliyor. Selçuk Üniversitesi ailesi olarak kimseyi renginden, bakış açısından, düşüncesinden dolayı ötekileştirmeyerek, düşünce ve ifade özgürlüğünü yaygınlaştırarak, kimsenin nobranca hareket etmesine müsaade etmeyerek, gerçekten özgür bir kampüs oluşturmak için mücadele ediyoruz. Uluslararası statüde bir üniversite olmak için çabalıyoruz. Kimsenin tarafında değil, kimsenin karşısında da değil, Türk milletinin yanında herkesin gelecekte evlatlarına gururla anlatacağı bir üniversite olmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir,  öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Söyleşinin ardından Rektör Prof. Dr. Aksoy, Milletvekili Aydemir’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Medya
67975
Öğrenci
381069
Mezun
3132
Akademik Personel
4306
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu