10.04.2022 - Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Selçuk Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imam hatip okullarının fiziki ortamlarının iyileştirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol; okullar arası imkan farklılıklarını azaltmayı, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı, eğitim kurumlarının fiziki ortamlarının iyileştirilmesini, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının teşvik edilmesini ve eğitim kalitesinin artırılmasını amaçlıyor. Protokol kapsamında Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde eğitim gören öğrenciler, ilk etapta Selçuklu ilçesindeki 21 imam hatip ortaokulu ve 15 anadolu imam hatip lisesi olmak üzere belirlenen 36 okulda toplamda 190 alanın tasarımlarını yapacak. Çalışma kapsamında öğrenci ve idari giriş, öğretmenler odası, koridorlar, rehberlik servisi, mescit, fen laboratuvarı, İngilizce ve Arapça yabancı dil atölyeleri, tilavet sınıfı gibi 24 farklı birimin tasarımları yapılacak. Mayıs ayında çalışma kapsamında hazırlanan bütün projelerin sunumlarının yapılacağı bir sergi düzenlenecek. Taraflarca mutabık kalınan tasarımların okullarda uygulanması ve proje giderlerinin karşılanması amacıyla Selçuklu Belediyesi tarafından proje bütçesine katkıda bulunulacak.
“PROJE İLE YENİ BİR BOYUT KAZANDIRILACAK”
Proje ile Türkiye’de okullara yeni bir boyut kazandırılacağını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “İş birliğine her zaman önem veriyoruz. Bugüne kadar Selçuk Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte pek çok projeyi hayata geçirdik. Okullardaki fiziki ortamlar çok önemli. Bu proje öğrencilerin derslere olan ilgisi, kendilerini geliştirmeye yönelik yaptıkları faaliyetler için önemli katkılar sağlayacak.” dedi.
“PROJE, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de “Bu proje, masa başında yazılan bir proje değil. Öncesinde çok iyi çalışıldı, testleri yapıldı, uygulamalar sahada görüldü, ihtiyaçlar belirlendi. Öğrenme farklılıkları ve imkan farklılıklarının azaltılmasına büyük önem veriyoruz. Bu proje, Konya ve Türkiye için iyi bir örnek olacak.” diye konuştu.
“BİLİMİ TOPLUM İÇİN ÜRETİYORUZ”
Toplumun daha iyi yerlere gelebilmesi için kurumların birlikte hareket edebilmesinin çok değerli olduğunu vurgulayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da “Gelecek nesillerin daha iyi bir şekilde yetiştirilmesi için harcanan bu enerji, geleceğimizin garantisi olacak. Gençlerin hayal dünyası, dünyaya bakış açıları, özgüvenleri açısından okullardaki fiziki mekanlar çok önemli. Desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e çok teşekkür ediyorum. Selçuk Üniversitesi olarak toplumun değerlerine sahip çıkan bir Üniversite olmak istiyoruz. Toplumdan uzak bir üniversite veya akademi düşünmüyoruz. Toplumun kaygıları, bizim de kaygımız. Bizler ilim ve bilimi toplum için üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü: (0332) 223 82 09- 223 81 88
iletisim@selcuk.edu.tr
ÜNİVERSİTEMİZİ SOSYAL MEDYADA DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.