HIZLI ERİŞİM
Haberler

V. Uluslararası Uygulamalı İstatistik Kongresi yapıldı

V. Uluslararası Uygulamalı İstatistik Kongresi yapıldı

24.05.2024 - Kurumsal İletişim Koord.

Selçuk Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Marmara Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen V. Uluslararası Uygulamalı İstatistik Kongresi (UYIK-2024)  gerçekleştirildi.

Uygulamalı istatistiğin çeşitli bilim dallarında doğru anlaşılması ve kullanılmasına katkı sağlamayı amaçlayan 5. Uluslararası Uygulamalı İstatistik Kongresi “Alev Alatlı” anısına Selçuk Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi iş birliğiyle Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Dr. Erhan Çetinkaya,  Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Özkul’un katıldığı kongreye 20 farklı ülkeden 285 araştırmacı, 330 bildiri ile katıldı. Ayrıca kongre kapsamında 3 farklı kursta 252 kursiyer eğitim aldı.

Kongre başkanları arasında yer alan Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı açılış programında yaptığı konuşmada, kongrenin istatistik bilimini kullanan çeşitli alanlardan akademisyenlerin katılımıyla disiplinler arası paylaşım ve iş birlikleri için önemli bir katkı sağladığını belirterek Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Yüz yüze ve çevrim içi (online) gerçekleştirilen V. Uluslararası Uygulamalı İstatistik Kongresi 23 Mayıs’ta sona erdi.

Medya
65200
Öğrenci
383528
Mezun
3117
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu