Öğrenci Duyurular

Pedagojik Formasyon Başvurusu

3.03.2023 - Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına mahsus olmak üzere;

Pedagojik formasyon eğitimi derslerini almak isteyen sadece mezuniyet aşamasında olan son sınıf öğrencilerimizin ön başvurularını 08 Mart 2023 tarihine kadar Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) üzerinden yapmaları gerekmektedir. Son sınıf haricinde diğer sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin başvuru yapmaları halinde başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Öğrencilerin yapacakları başvuru ön başvuru niteliğinde olup, öğrenciye kesin kayıt ve dersi alma hakkı vermeyecektir.

Başvuru alanı ile ilgili öğretmenlik uygulamaları kontenjanları İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ilgili alandaki öğretmen sayısı ve dersi verebilecek öğretim elemanı sayısına göre belirleneceğinden, kontenjanların belirlenmesinde Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO)’na göre sıralama yapılacaktır. Not ortalamasının eşit olması hâlinde ise başarılı olduğu derslerin toplam AKTS’ne göre sıralama yapılacaktır. Buna göre kayıt hakkı kazanan öğrencilerin listesi ilgili akademik birim web sayfalarında ilan edilecektir.

Başvuru Yapabilecek Bölümler ve Başvuru Alanları Listesi İçin Tıklayınız.

Selçuk Üniversitesi Lisans Programlarında İsteğe Bağlı Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulama Esasları için Tıklayınız.