İçeriğe atla
"" için sonuç bulundu

İletişim Fakültesi

Anasayfa / İletişim Fakültesi / Kısa-ca Film Atölyesi tarafından dijital video düzenleme üzerine workshop yapıldı

İletişim Fakültesi

Kısa-ca Film Atölyesi tarafından dijital video düzenleme üzerine workshop yapıldı

İletişim Fakültesi İçerik

Kısa-ca Film Atölyesi tarafından dijital video düzenleme üzerine workshop yapıldı

Kısa-ca Film Atölyesi tarafından dijital video düzenleme üzerine workshop yapıldı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Kısa-ca Film Atölyesinde kurgu atölyesi etkinliği gerçekleşti. 31 Ekim Perşembe günü, saat 16.30’da başlayan etkinlikte öğrencilere uygulamaya yönelik bilgiler ve mesleki tecrübeler aktarıldı. Etkinlik, uygulama birim sorumlusu Muhammed Ali Dinç ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4’üncü sınıf öğrencileri Cemrecan Yurtman ve Yusuf Demirli moderatörlüğünde gerçekleşti.

Etkinliğe katılan kişilere kurgu sürecinin temel prensipleri ve uygulama alanları hakkında bilgi verildi. ‘Kurgu nedir, neden yapılır, nasıl yapılır?’ gibi sorulara cevap aranan etkinlikte kurgunun gerekliliği üzerinde duruldu. Öğrenciler, soru-cevap şeklinde interaktif bir ortamda kendi merak ettiklerini sorma fırsatı buldular.

Programın ilerleyen bölümünde moderatörler ve öğrenciler, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması belgesel kategorisinde 3’üncülük ödülüne layık görülen, yönetmenliğini Yusuf Demirli, Cemrecan Yurtman ve Şafak Ünal’ın yaptığı ‘Yolun Yarısında’ adlı belgesel filmi izlediler. Film üzerine yapılan eleştirilerle, video kurgunun inceliklerine dair pek çok ipucu paylaşıldı.

Temel amacı özellikle eğitime yeni başlamış öğrencilere kurgu yapma konusunda teşvik edici bilgiler sunmak olan workshop sonunda, kamera ve belgesel çalışmaları gibi diğer atölye etkinliklerinin düzenlenmeye devam edeceği duyuruldu.

Medya

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

59.623
Öğrenci
502.524
Mezun
3.228
Akademik Personel
4.350
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
33
Araştırma Merkezi
132
Öğrenci Toplulukları