İçeriğe atla
"" için sonuç bulundu

Teknoloji Fakültesi

Anasayfa / Teknoloji Fakültesi / “Kirletmeden Üretmek Mümkün” Çalıştayı – Yüksek Lisans Öğrencileri Poster Yarışması

Teknoloji Fakültesi

“Kirletmeden Üretmek Mümkün” Çalıştayı – Yüksek Lisans Öğrencileri Poster Yarışması

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde “Uluslararası Kirletmeden Üretmek Mümkün (Pollute-less Production Possible) Çalıştayı” 6 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecektir. Çalıştay ile Türkiye’nin sanayide yeşil dönüşüm alanındaki deneyiminin uluslararası bir politika platformuna taşınması ve COP31 Antalya 2026 sürecine katkı sunulması hedeflenmektedir.

Çalıştay kapsamında yüksek lisans öğrencilerine yönelik bir Poster Yarışması da düzenlenecektir. Yarışmaya sunulacak posterlerin “Mevcut En İyi Teknikler – MET (Best Available Techniques – BAT) Temelli Araştırma-Geliştirme (AR-GE) ve Yenilikçi/İnovatif Çalışmalar” kapsamında hazırlanması beklenmektedir. Posterler çalıştay süresince fuaye alanında sergilenecektir.

Posterler; çalıştay katılımcılarının QR kod üzerinden gerçekleştireceği canlı oylama ile Jüri Komitesi değerlendirmesinden oluşan iki aşamalı bir süreçle değerlendirilecek, ödül töreni ise çalıştayın kapanış oturumunda gerçekleştirilecektir.

📌 Etkinlik ve Yarışma Bilgileri

📅 Tarih: 6 Ekim 2026
📍 Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)
👥 Poster Yarışması Hedef Kitlesi: Yüksek lisans öğrencileri
📌 Poster Konusu: MET/BAT temelli AR-GE ve yenilikçi/inovatif çalışmalar

📧 Ayrıntılı Bilgi ve Koordinasyon:
bat.workshop@itu.edu.tr

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

59.152
Öğrenci
502.517
Mezun
3.228
Akademik Personel
4.347
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
33
Araştırma Merkezi
132
Öğrenci Toplulukları