Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI
KAYIT YENİLEME (DERS KAYITLARI) DUYURUSU
Sevgili Öğrenciler;
♦ Tüm öğrencilerimiz; her yarıyıl başında akademik takvimde gösterilen süre içinde varsa katkı payı veya öğrenim ücretini ödeyerek kaydını yeniletmek, ders kaydını yaptırmak ve danışmanına onaylatmak zorundadır. Her türlü kayıt işleminden öğrenci sorumludur.
Kayıt Yenileme Tarihleri (ders kayıtları) |
26 Ocak-02 Şubat 2026 |
Danışman Onay Tarihleri |
26 Ocak-04 Şubat 2026 |
Eğitim-Öğretimin (DERSLERİN) Başlaması |
02 Şubat 2026-22 Mayıs 2026 |
Ders Ekleme–Bırakma Tarihleri |
05-06 Şubat 2026 |
Mazeretli Geç Kayıtlar İçin Son Başvuru Tarihi |
13 Şubat 2026 |
Danışmanlıklar |
Danışman İletişim bilgileri |
TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS KAYDI YAPMALARI GEREKMEKTEDİR. (2025 YKS ile bu yıl kayıt yaptıranlar dahil)
♦ Dönem ders kaydı için kayıt yenileme tarihlerinde ikinci öğretim ücreti veya katkı payı ödemesi gereken öğrenciler ödemelerini herhangi bir vakıfbank şubesine yaptıktan sonra öğrenci bilgi sistemi (OBİS) üzerinden ders kayıtlarını yapabilirler. (vakıfbanktan harç ödemesi yapılırken 2025-2026 BAHAR dönemine ait olan harç ücretinin ödenmesi gerekmektedir)
♦ Bahar yarıyılı için 2. yarıyıl okunmadan 4. yarıyıldan ders alınamaz. Kayıt donduran, süreli uzaklaştırma cezası nedeniyle dönem kaybeden, bulunduğu yarıyıl için daha önce ders kaydı yaptırmayan veya başarısızlık nedeniyle bulundukları yarıyıldan ders alamayan öğrenciler öğrenimlerine kaldıkları yarıyıldan devam ederler. 2025 yılı girişli öğrenciler yeni müfredata göre, 2024 yılı ve daha aşağı girişli öğrenciler de (bahar döneminde hiç ders kaydı oluşmamış olan öğrenciler hariç) eski müfredata göre ders kaydı yapacaklardır.
♦ Öğrenci, yarıyıl başında öncelikle alt sınıflarda hiç almadığı, devamsız kaldığı veya başarısız olduğu dersleri almak kaydıyla bulunduğu yarıyıl derslerinden de alır. Başarısız olunan zorunlu dersler, başarılı oluncaya kadar alınmak zorundadır.
♦ Geçmiş dönemlerde başarısız olunan dersin dönemi değişmişse, bu dersin ders planındaki yeni döneminde mutlaka ders kaydına eklenmesi gerekmektedir. Daha önce alınan fakat başarısız olunan bir zorunlu ya da seçmeli dersin tekrarında ise; eğer bu ders kaldırılmışsa bunun yerine açılan daha önce alınmamış başka bir ders alınmalıdır. Öğrencinin alt sınıflardan başarısız olduğu dersler dikkate alınarak, bulunduğu yarıyıldan alacağı derslere öğrenci ve danışmanı birlikte karar verir. - Ders kaydınızla ilgili herhangi bir sorun olması halinde ders kayıt süresi içerisinde öğrenci sayfanızda yazan danışmanınıza ait iletişim bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
♦ Ders seçimlerini yaptıktan sonra seçtiğiniz dersleri mutlaka onaylayınız ve seçtiğiniz derslerin Onay Takip menüsünde göründüğünden emin olunuz. - Onaylanan dersleriniz öğrenci sayfanızda göründükten sonra (05 Şubat'tan sonra) mutlaka öğrenci sayfanızdaki transkript menüsünden de eksik veya fazla dersinizin olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer eksik veya fazla ders varsa 05-06 Şubat 2026 tarihlerinde ders ekleme-bırakma dilekçesi doldurarak öğrenci işlerindeki görevli personele teslim ediniz
DOĞRU VE EKSİKSİZ DERS KAYDI YAPMADIĞINIZ TAKDİRDE DERSLERİNİZ EKSİK KALABİLİR VE OKULUNUZU SÜRESİNDE BİTİREMEYEBİLİRSİNİZ. BU YÜZDEN DERS KAYITLARINIZI AŞAĞIDAKİ LİSTEYİ İNCELEYEREK YAPINIZ VE ONAYLANAN DERSLERİNİZİ MUTLAKA KONTROL EDİNİZ.
MÜFREDATLAR ;
| Yeni Müfredat Ders Listesi (tüm bölümler) |
| Eski Müfredat Ders Listesi (tüm bölümler) |
AÇIKLAMALAR;
2025-2026 Eğitim-öğretim yılı başlangıcı itibari ile ders müfredatlarının AKTS’lerinde, ders adlarında, ders saatlerinde vb. kapsamlı düzenlemeler yapılmış ve değişiklikler 29.07.2025 tarih ve 2025/110 sayılı senato kararı ile onaylanmıştır. Bu durumda mevcut kayıtlı öğrencilerin ve yeni gelecek olan öğrencilerin derslerini hangi müfredata göre almaları konusunda 2025-2026 eğitim-öğretim yılında okutulacak olan ders müfredatlarının yürütülmesi ile ilgili belirlenen esaslar aşağıda belirtilmiştir;
1) Meslek Yüksekokulumuza 2025 YKS sınavı ile yeni kayıt yaptıran öğrencilerin derslerini yeni müfredata göre almalarına,
2) Meslek Yüksekokulumuza 2024 ve daha önceki yıllarda kayıt yaptırmış olan öğrencilerin (bahar döneminde hiç ders kaydı oluşmamış olan öğrenciler hariç) derslerini eski müfredata göre almalarına,
3) Eski müfredata tabi olanlardan; kayıt dondurma, başarısızlık, eğitimine ara verme vb. sebeplerle alttan ders alacak öğrenciler için bu derslerin akademik takvimde belirtilen tarihlerde ara+final+bütünleme sınavlarının yapılmasına,
4) 2025 YKS sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilerden, ders muafiyeti başvurusunda bulunacak öğrencilerin intibak işlemlerinin, eski ve yeni müfredat dikkate alınarak ilgili bölüm başkanlığınca yapılmasına,
5) 2025-2026 Bahar döneminde Meslek yüksekokulumuza yatay geçiş yapacak olan öğrencilerinin eski veya yeni müfredata tabi olmalarına ve intibak işlemlerinin ilgili bölüm başkanlığınca eski veya yeni müfredata göre yapılmasına,
6) 2024-2025 eğitim - öğretim yılından itibaren İkinci Öğretim programlarına öğrenci alımının durudurulması sebebiyle; ikinci öğretim programlarında ders açılmadığından, Kayıtlı İkinci Öğretim programı öğrencilerimizin; derslerini (devamını alan / devamını almayan), Normal Öğretim öğrencileriyle birlikte almalarına karar verilmiştir.