İçeriğe atla
"" için sonuç bulundu

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Anasayfa / Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü / 15 Temmuz’un hafızası Selçuk Üniversitesinde canlı tutuldu

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

15 Temmuz’un hafızası Selçuk Üniversitesinde canlı tutuldu

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü İçerik

15 Temmuz’un hafızası Selçuk Üniversitesinde canlı tutuldu

15 Temmuz’un hafızası Selçuk Üniversitesinde canlı tutuldu

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen söyleşide, darbe girişiminin toplumsal hafızadaki yeri ve medyanın kritik rolü konuşuldu. Programda, 15 Temmuz gecesine tanıklık eden isimler yaşadıklarını birinci ağızdan aktardı.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Toplantı Salonu’nda Dekan Prof. Dr. Yusuf Acar'ın moderatörlüğünde düzenlenen söyleşiye TV42 Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy konuşmacı olarak katıldı. “15 Temmuz: Kollektif Hafıza ve Medya Perspektifi” adlı söyleşide 15 Temmuz darbe girişiminin toplumun ortak hafızasında bıraktığı izler, medya tarafından doğru bilginin kamuoyuna ulaştırılmasının önemi ele alındı.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Acar, 15 Temmuz gecesinde medyanın üstlendiği kritik göreve dikkat çekti. Acar, “15 Temmuz gecesi medya, bu coğrafyanın yakın tarihinde üstlenebileceği en önemli görevlerden birini yerine getirdi. Yetkili makamların açıklamalarının doğru ve hızlı şekilde kamuoyuna ulaştırılması, milletimizin sağduyusunun güçlenmesine ve olayların seyrinin değişmesine önemli katkı sağladı. Bu nedenle 15 Temmuz’u değerlendirirken medya perspektifini göz ardı etmemek gerekiyor” dedi.

Programda konuşan TV42 Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy; darbe girişimi sırasında gazetecilerin yalnızca mesleki sorumlulukla değil, vicdani bir bilinçle hareket ettiğini ifade etti. Toy, “15 Temmuz gecesi biz sadece gazetecilik yapmadık; vicdani ve insani bir sorumlulukla hareket ettik. Meydanlarda milletin sesi olmaya çalıştık. O gece Türkiye’de medya, geçmiş darbelerden farklı olarak ortak bir duruş sergiledi. Doğru bilginin vatandaşlara ulaşması ve milletin iradesinin yanında yer alınması, darbe girişiminin başarısızlığa uğramasında önemli bir rol oynadı” diye konuştu.

Ankara'da 15 Temmuz gecesinde yaşananlara tanıklık eden Doç. Dr. Mustafa Yüceer ise yaşadığı unutulmaz anları katılımcılarla paylaştı. Tankların durdurulmasına tanıklık ettiğini, gece boyunca savaş uçaklarının alçak uçuşları altında beklediklerini anlatan Yüceer; “Polisler TOMA’dan ‘Fetih Suresi’ni okuyabilecek biri var mı?' diye seslendi. Ben de ‘Hocayım, okuyabilirim’ diyerek Fetih Suresi'ni okumaya başladım. Ardından gün ağarırken Külliye önünde sabah namazını kıldırdık. O gece benim için en unutulmaz iki görev; TOMA’dan Fetih Suresi okumak ve sabah namazına imamlık etmek oldu. 15 Temmuz, milletimizin vatanına ve devletine sahip çıkma iradesini tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir geceydi” değerlendirmesinde bulundu.

Medya

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

59.851
Öğrenci
502.534
Mezun
3.230
Akademik Personel
4.353
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
33
Araştırma Merkezi
132
Öğrenci Toplulukları