İçeriğe atla
"" için results found

Coordinatorship of Corporate Communication

Home / Coordinatorship of Corporate Communication / Metasezgisel Algoritmalarla Problem Çözme Atölyesi başladı

Coordinatorship of Corporate Communication

Metasezgisel Algoritmalarla Problem Çözme Atölyesi başladı

Coordinatorship of Corporate Communication Content

Metasezgisel Algoritmalarla Problem Çözme Atölyesi başladı

Metasezgisel Algoritmalarla Problem Çözme Atölyesi başladı

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Cevahir Çınar’ın yürütücülüğünü yaptığı Metasezgisel Algoritmalarla Problem Çözme Atölyesi başladı. 3 gün sürecek etkinliklerle ülkemizin bilimsel ve teknolojik araştırma gücüne, özellikle de optimizasyon ve yapay zeka alanlarında yeni yeteneklerin geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Metasezgisel Algoritmalarla Problem Çözme Atölyesi, Selçuk Üniversitesi Araştırma Dekanlığında gerçekleştirildi.

Üniversitelerin bulunduğu toplumun gelişmesine öncülük etmek amacıyla kurulduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu  “Bizler Selçuk Üniversitesini bu amaca hizmet edecek şekilde, Araştırma Dekanlığı öncülüğünde akademik değişim ve dönüşüm hareketi içerisine dahil ettik. Bu etkinlik, tüm bilim alanlarına ışık tutacak özellikte. Geleceğe yönelik vizyoner bir çalışma. Daha büyük çalışmalar burada şekillenecek” ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri kapsamında desteklenen etkinlikte konuşan Doç. Dr. Ahmet Cevahir Çınar; katılımcıların, metasezgisel algoritmaların temel ilkelerini ve uygulamalarını öğrenerek AR-GE ve yenilik alanlarında kritik yetkinlikler kazanacağını söyledi. Çınar, “Böylece optimizasyon tekniklerinin sanayi, sağlık, ulaşım ve enerji gibi farklı sektörlerde uygulanabilirliği artırılarak ülkemizin küresel rekabet gücü desteklenecek” diye konuştu.

Günümüzde problem çözmenin algoritma geliştirmekten daha önemli hale geldiğini belirten Konya Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Servet Kıran ise “Bu etkinlik, networkünüzü geliştirme ve ulusal ölçekte farklı iş birliği noktasında sizlere faydalı olacak” dedi.

Konya, İstanbul, Nevşehir, Şanlıurfa, Balıkesir, Karaman, Kütahya, Aydın, Gaziantep, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Erzurum’dan gelen katılımcılarla 3 gün sürecek Metasezgisel Algoritmalarla Problem Çözme Atölyesinde alanlarında uzman 10 farklı akademisyen tarafından verilecek bilgiler uygulamalı olarak da aktarılacak. 

Media

SELCUK UNIVERSITY IN NUMBERS

59,851
Students
502,534
Graduates
3,230
Academic Staff
4,353
Administrative Staff
24
Faculties
7
Institutes
5
Schools
22
Vocational Schools
33
Research Centers
132
Student Clubs