Selçuk Üniversitesi Logo
"" için sonuç bulundu

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Anasayfa / Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü / “Mobile Minds in Motion” adlı projenin toplantısı yapıldı

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

“Mobile Minds in Motion” adlı projenin toplantısı yapıldı
“Mobile Minds in Motion” adlı projenin toplantısı yapıldı

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Abdulkadir Gölcü ve Doç. Dr. Gökhan Arslantürk’ün koordinatörlüğünde hazırlanan “Mobile Minds in Motion” adlı projeye dahil olan öğrenciler Konya’da bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Gölcü ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Arslantürk’ün koordinatörlüğünde hazırlanan “Mobile Minds in Motion” adlı proje, Romanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Romanya, Portekiz, İspanya, Belçika ve Litvanya’daki üniversitelerin yer aldığı konsorsiyum tarafından hazırlanan proje kapsamında Erasmus Plus ve çeşitli hareketlilik programlarında yer alan uluslararası öğrencilerin kültürel entegrasyonu ve mental sağlıklarına yönelik aktiviteler ve eğitim materyalleri üretilecek. 400 bin euroluk bütçeyle desteklenen proje, 30 aylık zaman çizelgesinde tamamlanacak.   

Projenin motivasyonunu uluslararası öğrencilerin tecrübe ettikleri vatan hasreti, kültürel şok, yalnızlık, kaygı, belirsizlik veya stres gibi bir hareketlilik sürecinin kaçınılmaz ve içsel unsurları oluşturuyor. Öğrencilerin ruh sağlığını, ortaya çıkan sorunları nasıl algıladıkları ve yönettiklerini daha iyi keşfetmek ve anlamak da projenin temel amaçlarından. Proje ortakları arasında Selçuk Üniversitesiyle birlikte Romanya’dan Brasov Üniversitesi, İspanya’dan Alcala Üniversitesi, Portekiz’den Porto Üniversitesi, Litvanya’dan Vilnius Magnus Üniversitesi, Belçika’dan European University Foundation ve Erasmus Students Network yer alıyor.

Projeyle ilgili bilgilerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Abdulkadir Gölcü, “Akademik personel ve öğrencilerin yararına olan video materyaller, podcastler ya da infografikler gibi içeriklerle projemizin Avrupa düzeyinde yaygınlaştırmasını sağlayacağız ve Üniversitemizi tanıtacağız” ifadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gökhan Arslantürk de “Bu toplantıda iş paketlerinin girişimi üzerine istişareler yapmayı ve Erasmus öğrencilerinin bu süreçte yaşadıkları bazı zihinsel ve psikolojik problemlerin önlenmesine yönelik materyaller geliştirmeyi amaçladık” dedi.

Braşov Transilvanya Üniversitesi Psikoloji ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Adrian Alexandru Mossoi ise “Erasmus öğrencilerinin ne gibi problemler yaşadıklarını analiz edip, deneyimlerini iyileştirmek için bu projeyi yürütüyoruz” diye konuştu.

Erasmus Öğrenci Ağı Uluslararası Proje Koordinatörü Celine Guerin de öğrencilerin Erasmus süreçlerini planlayıp, bu süreçte onlara deneyimlerini geliştirmeye yardımcı olduklarını kaydetti.

Toplantı, soru – cevap bölümüyle sona erdi.

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

61.697
Öğrenci
493.269
Mezun
3.219
Akademik Personel
4.378
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Toplulukları