Selçuk Üniversitesi Logo
"" için sonuç bulundu

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Anasayfa / Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü / SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde CAD–CAM Laboratuvarı açıldı

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde CAD–CAM Laboratuvarı açıldı
SÜ Diş Hekimliği Fakültesinde CAD–CAM Laboratuvarı açıldı

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde CAD (Computer Aid Desing) CAM (Computer Aid Manufacturing) Laboratuvarının açılışı Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen CAD–CAM Laboratuvarının açılış programına; Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Prof. Dr. Emrullah Eken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kalaycı, Genel Sekreter Yardımcısı Hizmet Özdemir, dekan yardımcıları, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Laboratuvar cihazları hakkında bilgi veren SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Yöndem, diş tedavisinde kullanılan protezlerin CAD–CAM cihazlarıyla bilgisayar destekli olarak tasarımını ve imalatını gerçekleştirebileceklerini söyledi. Prof. Dr. Yöndem, “CAD–CAM cihazlarıyla hiç el değmeden hastanın önce ağız taraması yapılarak veriler dijital ortama aktarılıyor, ardından bilgisayarda çizimle hastanın ağız yapısına uygun şekilde protezleri sanal ortamda tasarlanıyor. Bu sistemin kullanılmasıyla protez tedavileri en kaliteli şekilde ve kısa sürede gerçekleştiriliyor.” dedi.

CAD–CAM teknolojisinin büyük kolaylık sağladığını belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Bu sistemler sayesinde uygulama noktasında yapılan taramalar ve aktarımlarla her şey dijital ortamda görülerek hasta tedavisi rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Böylece işlem noktasında hata payı azalıyor, bu da kaliteyi ortaya çıkarırken zamandan da tasarruf etmeyi sağlıyor. Bütün bunların yanında da en önemlisi hasta mağduriyetinin önüne geçiliyor. Laboratuvarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

CAD–CAM Laboratuvarının açılışının ardından Rektör Prof. Dr. Aksoy, kullanılan cihazları inceledi.

RAKAMLARLA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

61.697
Öğrenci
493.269
Mezun
3.219
Akademik Personel
4.378
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
MYO
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Toplulukları